Çiftçi bekert verder, Van der Biezen verslaat Benschop

Op bijna ieder continent zijn op dit moment wel Nederlanders actief. In de rubriek Landgenoten over de Grens belicht Voetbal International hun prestaties.

• In de vierde ronde van het bekertoernooi in Schotland won Nadir Çiftçi met Dundee United in eigen huis van Kilmarnock, waar Jeroen Tesselaar de volledige wedstrijd speelde • Çiftçi zorgde na ruim een uur voor de assist bij 2-2, maar moest kort daarna geblesseerd van het veld • In de resterende speeltijd liep Dundee nog uit naar een 5-2 overwinning •

• Ook in de Tweede Bundesliga kwamen twee landgenoten elkaar tegen • Koen van der Biezen won met Karlsruher SC op bezoek bij het Fortuna Düsseldorf van Charlison Benschop (2-0) • Beide aanvallers begonnen in de basis, maar speelden de wedstrijd niet uit • Benschop werd in de 79ste minuut gewisseld, Van der Biezen volgde acht minuten later •