Kroatië met dubbele cijfers op weg naar het EK

Kroatië reist met een goed gevoel af naar Frankrijk, want de laatste oefenwedstrijd voor het EK werd met liefst 10-0 gewonnen. San Marino was kansloos in Rijeka.

Vorige week vrijdag won de ploeg van bondscoach Ante Cacic slechts met 1-0 van Moldavië, maar acht dagen later toonde Kroatië zich veel productiever. Halverwege had het al zes keer gescoord tegen San Marino. Mario Mandzukic nam voor rust drie doelpunten voor zijn rekening.

In de tweede helft kwamen er nog vier treffers bij. De laatste drie kwamen op naam van Nikola Kalinic, die in de 56ste minuut de vervanger was van Mandzukic.

Op zondag 12 juni speelt Kroatië tegen Turkije zijn eerste wedstrijd in Groep D van het EK. Daarna volgen pouleduels met respectievelijk Tsjechië en Spanje.