Kritische Dortmund-directeur teleurgesteld in Süle: 'Al veel vaker over gehad'

Reacties

Borussia Dortmund-directeur Sebastian Kehl heeft zich kritisch uitgelaten over verdediger Niklas Süle. De 49-voudig international van Duitsland is geen vaste waarde meer bij BVB, de tegenstander van PSV in de achtste finales van de Champions League.

Kritische Dortmund-directeur teleurgesteld in Süle: 'Al veel vaker over gehad'
© Pro Shots
Darmstadt 98
Darmstadt 98
0 - 3
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Kehl spoort Süle aan veel meer te doen en laten om in aanmerking te komen voor een basisplaats bij de Champions League-tegenstander van PSV. 'We hadden veel meer verwacht van Niklas in de voorbije maanden. Toen we hem transfervrij (in de zomer van 2022, red.) vastlegden, was dat voor ons een hele mooie deal. Hij was een international van Duitsland en had ook een mooie leeftijd. Niklas kan zoveel meer dan hij nu laat zien. Hij moet echt meer gas geven. Ik verwacht dat hij dat ook gaat doen', zei Kehl tegen Sky 90.

De 28-jarige Süle zat bij de eerste competitiewedstrijd van Borussia Dortmund in 2024 op de bank tegen SV Darmstadt 98. Drie minuten voor tijd maakte de mandekker nog wel even zijn opwachting in de ploeg van trainer Edin Terzic, die Emre Can de voorkeur gaf centraal achterin naast Nico Schlotterbeck.

Kehl werd na de zege van Dortmund, bij wie Ian Maatsen debuteerde en ook Donyell Malen in de basis startte, nader ondervraagd over de situatie van Süle. De verdediger begon dit Bundesliga-seizoen pas vier keer in de basis bij Dortmund. In de groepsfase van de Champions League stond Süle drie keer aan de aftrap.

Houding
Volgens Kehl heeft bijrol van de voormalig mandekker van 1899 Hoffenheim en Bayern München vooral te maken met zijn fysieke staat. 'We hebben het daar in het recente verleden al veel vaker met hem over gehad', vertelde de Dortmund-directeur. 'Niklas is bereid eraan te werken, maar hij heeft in de afgelopen periode weinig speeltijd gehad. Daardoor draagt Niklas een zekere frustratie en teleurstelling met zich mee.'

De sportief directeur van Dortmund heeft goede hoop dat Süle zich alsnog gaat herpakken. 'Hij heeft geweldige kwaliteiten en is nog altijd ambitieus. Niklas wil belangrijk worden voor Dortmund en daardoor weer terugkeren in de nationale ploeg en naar het EK gaan. Wij zullen hem steunen bij die doelstellingen', zegt Kehl.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2023/2024

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayer Leverkusen
31
25
6
0
77-22
+55
81
2
Bayern München
31
22
3
6
89-38
+51
69
3
VfB Stuttgart
31
20
4
7
70-38
+32
64
4
RB Leipzig
32
19
6
7
74-36
+38
63
5
Borussia Dortmund
31
16
9
6
59-39
+20
57
* Actueel tot en met 4 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.