Watzke geeft toe: 'Tussen Pérez en mij is niet alles meer zoals het was'

Reacties

Hans-Joachim Watzke heeft in een uitgebreid interview aangegeven dat hij niet denkt dat de Super League nog een reële optie is voor de toekomst van het voetbal. Dat vertelde de directeur van Borussia Dortmund in gesprek met The Athletic, en ook ging hij in op een oude vriendschap die nu een deuk heeft.

Watzke geeft toe: 'Tussen Pérez en mij is niet alles meer zoals het was'
© Pro Shots

De Super League stak eind vorig jaar de kop weer op na een vonnis waarin de UEFA, zo leek het, een flinke tik op de vingers kreeg. Watzke ziet dat anders, en denkt dat het debat er sowieso niet meer toe doet. 'De mening van het Hof werd in het persbericht niet adequaat verwoord, en ook niet in de meeste reacties in de media. Het vonnis was zeer genuanceerd en technisch. Los daarvan acht ik de kans dat er een Super League komt nihil. Wie zou er meedoen?', vraagt Watzke zich retorisch af.

'De Engelsen zouden wel stom zijn om mee te doen. Ze hebben de Premier League al, de tweede elitecompetitie naast de Champions League. Waarom zouden ze die laten vallen? De Duitsers willen het ook niet. Bayern München heeft zich er gelukkig sterk tegen uitgesproken. We zouden het niet willen en we zouden het, vanuit sociale overwegingen, ook niet kunnen. Wat hou je dan over? Spanjaarden en Italianen die onderling gaan spelen? Dat wordt niks.'

De meest prominente voorvechter van de Super League is Real Madrid-preses Florentino Pérez, met wie Watzke het altijd goed kon vinden. De Duitser is eerlijk: nu ligt het een beetje anders. 'Ik zou liegen als ik zei dat alles was zoals vroeger. We hebben nog steeds contact, doen vriendelijk tegen elkaar, maar het heel nauwe contact dat we hadden, dat is wel weg. Het is moeilijk als je op zo'n belangrijk onderwerp zulke fundamenteel verschillende meningen hebt. Maar als persoon waardeer ik Florentino zeer.'

Darmstadt 98
Darmstadt 98
0 - 3
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Dortmund, mét Ian Maatsen in de gelederen, staat in de Bundesliga op een teleurstellende vijfde plek. Die Borussen trappen 2024 zaterdagavond af met een uitbeurt op het veld van SV Darmstadt.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2023/2024

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayer Leverkusen
33
27
6
0
87-23
+64
87
2
Bayern München
33
23
3
7
92-41
+51
72
3
VfB Stuttgart
33
22
4
7
74-39
+35
70
4
RB Leipzig
33
19
7
7
75-37
+38
64
5
Borussia Dortmund
33
17
9
7
64-43
+21
60
* Actueel tot en met 13 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.