BVB-directeur jubelt over Sancho, maar erkent: 'Interne klok niet ontwikkeld'

Reacties

Directeur Hans-Joachim Watzke van Borussia Dortmund betwist verhalen in enkele media dat het lastig is om Jadon Sancho in het gareel te houden. Als Manchester United-huurling vierde de 23-jarige buitenspeler zaterdag zijn comeback voor de Champions League-opponent van PSV.

BVB-directeur jubelt over Sancho, maar erkent: 'Interne klok niet ontwikkeld'
© Pro Shots
Darmstadt 98
Darmstadt 98
0 - 3
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

'Jadon heeft helemaal geen probleem met het bewaken van de discipline, ik weet niet waar die verhalen vandaan komen', liet Watzke rond het duel met SV Darmstadt 98 van zaterdag optekenen.

De bestuurder weet wel dat Sancho één zwak punt heeft. 'Hij komt af en toe te laat. Zijn interne klok is niet zo goed ontwikkeld. Hij is een heel aardige jongen, maar soms is hij niet op tijd. Dat moet je accepteren. Waarvoor ga je naar het stadion? Niet omdat iedereen altijd precies op tijd is. Het gaat mij erom wat hij aan de bal laat zien.'

De Engels international kwam na een conflict met Erik ten Hag maanden niet in actie voor United, waardoor een verhuur aan zijn oude liefde een logische oplossing bleek. Tegen Darmstadt liet Sancho zich als invaller gelden door de assist bij de 0-2 van Marco Reus te verzorgen. 'Ik voelde me direct thuis hier, het is fijn om weer op het veld te staan', aldus de aanvaller.

'Het moest kennelijk zo zijn dat ik direct Marco lanceerde, hij is een goede vriend. Wat mijn doel is? Ik wil gewoon plezier hebben en het team helpen. Het is belangrijk dat we ons plaatsen voor de Champions League. Ik heb ook persoonlijke doelen, maar die ga ik nog niet vertellen.'

PSV en Borussia Dortmund staan op 20 februari en 13 maart tegenover elkaar. Voorafgaand aan het eerste duel met de Eredivisie-koploper heeft BVB een relatief makkelijk Bundesliga-programma.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Programma Borussia Dortmund:


Za 20 jan.

Zo 28 jan.

Vr 2 feb.

Vr 9 feb.

Za 17 feb.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.