Duitsland

FC Köln - Borussia Dortmund

Dortmund heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen Köln in de Bundesliga met 0-4 gewonnen. Het bezoekende team begon de wedstrijd goed en nam in de 12de minuut de leiding na een doelpunt van Donyell Malen, op aangeven van Julian Brandt. Daarna stonden beide teams een tijdje droog. Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Niclas Füllkrug en bouwde de marge verder uit. Drie minuten later bouwde Dortmund de voorsprong uit naar 3-0. Malen passeerde nog een keer de doelman, met een assist van Ian Maatsen. Dortmund vond het doel nog een keer, deze keer via Youssoufa Moukoko, met een assist van Jamie Bynoe-Gittens, in de 92ste minuut. Voor Köln was het de vijfde wedstrijd op rij zonder overwinning. In de laatste vijf wedstrijden heeft Köln twee keer gelijkgespeeld en drie keer verloren, terwijl Dortmund twee overwinningen, twee keer gelijkgespeeld en één nederlaag heeft. Donyell Malen speelde de hele wedstrijd voor Dortmund en scoorde twee doelpunten en Ian Maatsen speelde de hele wedstrijd en kreeg één gele kaart. Speelde het hele duel. Köln staat na deze wedstrijd op de zeventiende plaats met 11 punten, terwijl Dortmund de nummer 5 is met 33 punten. In de volgende wedstrijd speelt Köln op zaterdag 27 januari om 15.30 uur, in een uitwedstrijd, tegen Wolfsburg. Dortmund speelt zondag 28 januari om 17.30 uur thuis tegen Bochum.