Duitsland

Borussia Dortmund - FSV Mainz 05

Thuisploeg Dortmund en Mainz hebben dinsdag beiden één punt overgehouden aan het duel in de Bundesliga dat op 1-1 eindigde. Binnen het half uur nam Dortmund de leiding, toen Julian Brandt scoorde. Sepp van den Berg bracht in de 43ste minuut Mainz op gelijke hoogte, met een assist van Phillipp Mwene. De tweede helft verliep doelpuntloos, waardoor de wedstrijd eindigde op 1-1. Het was de vierde wedstrijd zonder overwinning op rij voor Dortmund. In de laatste vijf wedstrijden heeft Dortmund één overwinning behaald, drie keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Mainz drie keer gelijkgespeeld en twee nederlagen heeft. Dit was het zesde gelijkspel van Dortmund dit seizoen. Sepp van den Berg speelde de hele wedstrijd voor Mainz en scoorde één goal. Donyell Malen (Dortmund) speelde de hele wedstrijd. Met 27 punten staat Dortmund op de vijfde plaats, terwijl Mainz met 10 punten op de vijftiende plek staat. Op zaterdag 13 januari staat de volgende competitiewedstrijd voor beide teams op het programma. Dortmund zal om 18.30 uur in het Merck-Stadion am Böllenfalltor uit tegen Darmstadt spelen. Mainz neemt het om 15.30 uur thuis op tegen Wolfsburg in het MEWA ARENA.