Krasse krijger Pandev laat zich bij Genoa zien als jonge hond

Reacties

Goran Pandev is een meer dan vertrouwd meubelstuk in de Serie A. De 36-jarige aanvaller liet zondag zien dat hij nog helemaal niet klaar is voor een tocht naar het antiquariaat.

Krasse krijger Pandev laat zich bij Genoa zien als jonge hond
© Pro Shots

Met uitzondering van het jaar bij Galatasaray in 2015 is Pandev inmiddels nagenoeg deze hele eeuw te vinden op de Italiaanse velden. Het begon in 2001 toen Internazionale de Macedonische aanvaller op achttienjarige leeftijd wegplukte bij FK Belasica.

Na een voorzichtig begin als huurling bij Serie C-club Spezia debuteerde Pandev in november 2003 voor Ancona op het hoogste niveau. Voor de Dorici was het een historisch slecht seizoen met 28 duels op rij zonder zege en een schamel totaal van dertien punten aan het einde van de rit. Voor Pandev hield het ook niet over met maar één doelpunt.

Toch was dat seizoen de opmaat van een opvallende Serie A-carrière, die hem bij Lazio, Internazionale en Napoli bracht. In 2015 haalde Genoa hem terug naar Italië. Inmiddels heeft hij met 429 duels in de Serie A op de eeuwige ranglijst van buitelanders de vierde plaats veroverd. Alleen Javier Zanetti, Samir Handanovic en Sébastien Frey hebben als vreemdeling meer wedstrijden op hun naam staan dan de krasse Macedoniër.

© Pro Shots

Zondag bewees Pandev nog zeker van waarde te zijn. De glans van het antiekstuk is nog niet verdwenen. Vier minuten na zijn entree scoorde hij tegen Cagliari. Zijn zesde van het seizoen was de winnende treffer, waardoor de hoop van Genoa op handhaving in leven werd gehouden. Of de Macedoniër dan nog van de partij is in Stadio Luigi Ferraris is nog de vraag. Zijn contract loopt immers af.

Dat zijn eerste club Inter hem afgelopen winter bij het scheiden van de markt probeerde terug te halen naar Giuseppe Meazza, laat zien dat de kans groot is dat het huwelijk Pandev en de Serie A nog fris genoeg is voor een volgend hoofdstuk. De Macedoniër is als goede wijn, die met de jaren niet aan kracht inboet en nog steeds interessant is voor de liefhebber. 'Er speelde inderdaad wat met Inter, maar iedereen weet dat ik me focus op Genoa', zei Pandev na zijn hoofdrol tegen Cagliari. 'Inter is alles voor mij, ze hebben me naar Italië gebracht, ik had daar een schitterende tijd. Nu ben ik hier en hoop ik Genoa te kunnen redden.'

Het eerste half jaar van 2020 biedt een andere uitdaging voor Pandev om naar uit te kijken. Eind maart staat hij met zijn land in de play-offs voor een ticket voor het EK. Bij een succes kan het ook zomaar zijn dat hij dan op dat podium tegen Oranje speelt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.