Kou uit de lucht na vermeend racisme bij Union Berlin-Leverkusen

Reacties

Het conflict tussen Bayer Leverkusen-middenvelder Nadiem Amiri en een speler van 1. FC Union Berlin is opgelost. Amiri werd na de nederlaag in Berlijn racistisch bejegend door een van zijn tegenstanders. Nu blijkt de speler van Union zijn excuses te hebben aangeboden.

Kou uit de lucht na vermeend racisme bij Union Berlin-Leverkusen
© Pro Shots
Union Berlin
Union Berlin
1 - 0
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

Op beelden was te zien hoe diverse spelers van beide clubs elkaar na de wedstrijd in de haren vlogen. Amiri was uitzinnig van woede en moest zelfs door een aantal teamgenoten in toom gehouden worden. Voor de camera's van DAZN toonde Tah begrip voor de emoties van zijn teamgenoot.

'Er werd een discussie gevoerd en ineens werd Nadiem door iemand shitty Afghaan genoemd', verklaarde Tah, over zijn teamgenoot, wiens ouders afkomstig zijn uit Afghanistan. De middenvelder zelf is echter geboren in Duitsland en speelde zelfs al drie interlands voor Die Mannschaft. 'Het is een schande en hoort niet thuis op een voetbalveld.'

Amiri liet zaterdag in een kort statement op de clubsite van Leverkusen weten dat de kou volgens hem uit de lucht is. 'De speler van Union kwam na afloop naar me toe in de kleedkamer. Uit emotie zijn lelijke woorden geuit op het veld en daar had hij veel spijt van. Dat heeft hij me verzekerd en wat mij betreft is de zaak nu gesloten.' Leverkusen laat in het midden welke speler van Union zijn excuses heeft aangeboden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayer Leverkusen
Meer over Bayer Leverkusen
Meer Union Berlin
Meer over Union Berlin
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.