Vervanger Becker geeft Bosz vlak voor tijd enorme dreun

Reacties

Bayer Leverkusen heeft een nieuwe tik gekregen in de strijd om de bovenste plaatsen van de Bundesliga. Het elftal van Peter Bosz werd verrast door revelatie Union Berlin, dat vlak voor tijd aan de haal ging met de overwinning.

Vervanger Becker geeft Bosz vlak voor tijd enorme dreun
© Pro Shots
Union Berlin
Union Berlin
1 - 0
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

Op 19 december scheen de zon nog voor Leverkusen en Bosz, toen ze de topper tegen Bayern München zelfs als koploper begonnen. Na die nederlaag ging het bergafwaarts met Leverkusen en werd er twee keer verloren en een keer gelijkgespeeld.

Tegen Union stond Leverkusen voor de taak daar verandering in te brengen en zo de weg omhoog weer in te zetten. Een makkie was dat echter allesbehalve, want de tegenstander uit Berlijn verrast in het tweede Bundesliga-seizoen nog altijd vriend en vijand, door brutaal bovenin mee te doen.

Een van de blikvangers aan de kant van Die Eisern deze voetbaljaargang is Sheraldo Becker. De Nederlander is dit seizoen goed op schot bij de revelatieploeg, maar moest het onderonsje met landgenoot Daley Sinkgraven vroegtijdig staken. De vleugelspits was na een botsing met Leverkusen-verdediger Jonathan Tah geblesseerd geraakt aan zijn achillespees en kon niet verder.

Bosz zal lang niet ongelukkig zijn geweest met het uitvallen van Becker, dit seizoen al goed voor drie competitietreffers. Zijn vervanger, Cedric Teuchert, leek zich namelijk tot schlemiel van de avond te ontpoppen. Eerst was Teuchert Sinkgraven te snel af, maar stond de paal een voorsprong voor Union in de weg. Na een uur liet Teuchert het opnieuw na voor de openingstreffer te tekenen, toen hij zijn hoofd niet koel hield en de bal over het doel schoot.

Het elftal van Bosz maakte ondertussen te weinig aanspraak om te scoren, want het vele balbezit leidde niet tot veel grote kansen. Een gelijkspel leek vervolgens de uitkomst van het duel tussen twee ploegen die normaliter zo makkelijk het net vinden. Vlak voor tijd kreeg het toch al geplaagde Leverkusen het deksel echter op de neus, toen Teuchert met een splijtende pass voor een laatste keer werd gelanceerd en zich alsnog tot held van de avond kroonde. De Duitse aanvaller bezorgde Union, dat voor de zeventiende keer op rij scoorde in de Bundesliga, daarmee een late zege, maar dompelde Bosz en Sinkgraven in rouw.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2020/2021

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
6
4
99-44
+55
78
2
RB Leipzig
34
19
8
7
60-32
+28
65
3
Borussia Dortmund
34
20
4
10
75-46
+29
64
4
VfL Wolfsburg
34
17
10
7
61-37
+24
61
5
Eintracht Frankfurt
34
16
12
6
69-53
+16
60
6
Bayer Leverkusen
34
14
10
10
53-39
+14
52
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Bayer Leverkusen
Meer over Bayer Leverkusen
Meer Union Berlin
Meer over Union Berlin
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.