Kortom - Engeland haalt opgelucht adem om uitgevallen Shaw

In onderstaand overzicht lees je de hele dag door een korte weergave van nieuwtjes uit de internationale en de vaderlandse voetbalwereld.

• De schade bij Luke Shaw valt mee • De linksback van Engeland viel tijdens de 1-2 Nations League-nederlaag tegen Spanje zaterdagavond kort na rust uit • Hij kwam keihard in botsing met Dani Carvajal, ging knock-out en moest na een lange behandeling door een groot aantal fysio's per brancard van het veld • 'Dank voor alle liefde en steun', liet Shaw dezelfde avond via Twitter nog weten • 'Ik maak het goed en ben in de best mogelijke handen. Ik ben een vechter, dus jullie zien me snel terug', voegde hij daar nog aan toe •

Vitesse heeft zaterdag doelpuntloos gelijkgespeeld tegen Antwerp FC in een oefenduel • Charly Musonda, die vlak voor het verstrijken van de transferdeadline werd ingelijfd, stond in de basis en vierde bijgevolg zijn officieuze debuut voor de Arnhemmers • Oussama Darfalou, een andere zomeraanwinst, miste in de tweede helft een strafschop nadat Antwerp FC dat al in de eerste helft had gedaan • De wedstrijd in het Bosuilstadion werd achter gesloten deuren gespeeld •

Oranje Onder-19 heeft zaterdag overtuigend de leeftijdgenoten van Tsjechië opzij gezet in een oefenwedstrijd in Uden • Het werd 5-1 voor Nederland dankzij treffers van Orkun Kökcü, Mohammed Ihattaren, Juan Familia Castillo en Daishawn Redan (twee) • Redan miste ook nog een strafschop • FC Emmen-doelman Kjell Scherpen debuteerde voor Oranje Onder-19, dat eerder deze week nog met 4-1 verloor van Engeland •

• Duitsland moet het zondag in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Peru niet alleen zonder Leroy Sané (vader geworden), maar ook zonder Mats Hummels stellen • De verdediger van Bayern München kampt met een lichte achillespeesblessure en zal enkele dagen rust moeten houden • Duitsland speelde donderdag doelpuntloos gelijk tegen Frankrijk in de Nations League • Ook Nederland zit in deze groep •