Kopper Courtois gebruikt zijn lengte: 'Tegenstanders worden nerveus'

Thibaut Courtois speelde zondag een belangrijke rol in de ontsnapping van Real Madrid op bezoek bij Valencia (1-1). De lange doelman was ditmaal ook bij het andere doel actief.

Real Madrid dichtte in aanloop naar El Clásico van woensdag op de valreep het gat met Barcelona. Courtois ging in blessuretijd mee naar voren en dwong Valencia-doelman Jaume Doménech met een kopbal tot een redding, waarna de bal in de kluts belandde en Karim Benzema een punt redde voor De Koninklijke.

'Ik ben twee meter lang en de tegenstanders kunnen vrij nerveus worden als ik meekom', analyseerde Courtois na afloop tegenover het clubkanaal. 'Toni (Kroos, red.) geeft de corners bij de eerste paal, ik zag dat de bal op mijn hoogte kwam en kopte goed. Later kwam die terecht bij Benzema en die scoorde.'

Het was een bijzondere slotfase voor de Belgische keeper, die vlak voor zijn kopbal sterk optrad met zijn handen. 'Je moet naar voren gaan in de overtuiging dat je gaat scoren. Daarvoor kon Vallejo de 2-0 maken, maar ik maakte een goede redding. Ik keek naar de bank, maar ik wist dat ik hoe dan ook mee zou gaan want er waren nog maar dertig seconden te spelen.'

Trainer Zinedine Zidane zag de vechtlust van zijn team weerspiegeld in Courtois. 'Hij besloot zelf mee naar voren te gaan. Dit laat zien hoe Real Madrid in elkaar zit. We vechten tot het einde voor een goed resultaat. Dat is ons gelukt dankzij Courtois en Karim.'

Real Madrid wacht over twee dagen een cruciaal duel in de Spaanse titelstrijd. 'Dit is een kleine opsteker voor ons, want als je met een 1-0 nederlaag naar Camp Nou gaat, is dat minder', legde Courtois uit. 'Een punt pakken in de laatste minuten geeft altijd een goed gevoel.'