Courtois scoort bijna en is spil in ontsnapping Real Madrid bij Valencia

Reacties

Na puntenverlies van Barcelona had Real Madrid de kans om vlak voor El Clásico de koppositie In La Liga over te nemen, maar De Koninklijke kwam zondagavond niet langs Valencia. De thuisclub leek zelfs de volle buit te pakken, maar in de laatste seconden van de wedstrijd was Karim Benzema toch nog trefzeker. Keeper Thibaut Courtois speelde een belangrijke rol bij die ontsnapping.

Courtois scoort bijna en is spil in ontsnapping Real Madrid bij Valencia
© Pro Shots
Valencia
Valencia
1 - 1
Real Madrid
Real Madrid

Barça kwam zaterdag niet langs Real Sociedad, het werd 2-2 door onder andere een treffer van Alexander Isak. Op 18 december staan Barcelona en Real Madrid tegenover elkaar in Camp Nou en dus kon Real Madrid een paar dagen daarvoor een mooie slag slaan op de ranglijst. Bij winst op Valencia was het verschil tussen de nummer één en de runner-up twee punten geworden.

Zover kwam het dus niet in Estadio Mestalla. Sterker nog: na een sterke fase van Real Madrid in de eerste helft was het Valencia dat in de slotfase van de wedstrijd de zege leek veilig te stellen. Carlos Soler werd na een counter volledig vrijgelaten door de defensie van de Madrilenen, hij schoot van dichtbij feilloos raak.

Real Madrid stelde er pas laat in de wedstrijd wat tegenover, maar invaller Luka Jovic scoorde vanuit buitenspelpositie, waardoor de 1-1 niet doorging. Het feestje in Valencia kon beginnen, maar in de laatste seconden van de wedstrijd sloeg Real Madrid alsnog toe. Na een corner kopte de naar voren gekomen Courtois hard in, keeper Jaume Doménech - die de geblesseerde Jasper Cillessen weer verving - kon redding brengen. De bal kwam echter voor de voeten van Benzema terecht, die zijn zestiende goal van het seizoen maakte (zie video onder).

Valencia stuntte eerder deze week ook in de Champions League tegen Ajax, maar een winstpartij tegen Real Madrid was de club niet gegeven. Desalniettemin weet Valencia de club uit de hoofdstad wel van de koppositie te houden, zowel Real Madrid als Barça staat op 35 punten na zestien duels. Het doelsaldo van de Catalanen is echter beter. Door de huidige stand in La Liga krijgt El Clásico een extra dosis spanning mee.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer Valencia
Meer over Valencia
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.