Kopenhagen maakt Denen trots: 'Over deze strijd zullen we nog jaren praten'

FC Kopenhagen moest ondanks een 1-3 voorsprong bij rust genoegen nemen met een gelijkspel in de eerste ontmoeting met PSV (4-4), maar de trots overheerst in het Deense kamp. De supporters staan na het spektakelstuk van donderdagavond in de rij om tickets te bemachtigen voor de thuiswedstrijd.

PSV
PSV
4 - 4
FC Kopenhagen

Kopenhagen had voor de ontmoeting met PSV geen spits beschikbaar, maar dat bleek donderdag geen probleem te zijn. 'Het was een hele gekke wedstrijd', zei aanvoerder Nicolai Boilesen na afloop tegen de Deense pers. 'Na de eerste helft stonden we met 1-3 voor en die voorsprong had zelfs nog groter kunnen zijn. In de tweede helft zette PSV ons goed onder druk en hadden we moeite om eruit te komen. Toch kregen we op het einde nog een enorme kans. Dit had ook gewoon in een 6-7 overwinning voor ons kunnen eindigen.'

Bij Jens Thorup, de coach van Kopenhagen, is er geen frustratie dat zijn ploeg niet een voorsprong heeft genomen in het tweeluik. 'We hebben het resultaat gekregen waar we voor kwamen en we hebben nu een goede kans om het donderdag in eigen huis af te maken', stelde de trainer. 'De spelers waren na de wedstrijd een beetje gefrustreerd, maar ik denk dat de trots al snel zal overheersen, omdat ze een fantastische wedstrijd hebben gespeeld. 4-4 in een uitwedstrijd tegen een Nederlands topteam is een geweldig resultaat voor Kopenhagen en het Deense voetbal.'

De Deense media zijn het daarmee eens en hebben genoten van wat er donderdagavond gebeurde in Eindhoven. BT noemt de wedstrijd 'een van de wildste Deense Europese confrontaties aller tijden' en stelt dat Kopenhagen 'af en toe magisch aanvalsspel liet zien'. 'We moeten een paar jaar terug om een helft van FC Kopenhagen te vinden die op zo'n hoog niveau gespeeld werd', voegt Ekstra Bladet toe. 'Zo dynamisch, zo bevrijd, zo dapper. Het was geweldig om te zien.'

Volgens V2 gaat dit duel de geschiedenisboeken in. '94 minuten waanzin. Acht goals, een gemiste penalty en uitblinkende Denen', somt het medium op. 'Op zo'n Europese donderdag kan er van alles gebeuren, maar er waren er maar weinig die zó'n spektakel hadden voorzien. Over deze strijd zullen we nog jaren praten. Voetbal, wat een sport!'

Direct na het 4-4 gelijkspel ontstond er een ware stormloop bij de online kaartverkoop van Kopenhagen voor de return van volgende week in het Parken Stadion, zo liet directeur Jacob Lauesen weten op Twitter. De verwachting is dat Kopenhagen PSV in een uitverkocht stadion zal gaan ontvangen.