Koopwoede maakt Nottingham veelvraat: barrière 100 miljoen doorbroken

Reacties

Nottingham Forest promoveerde afgelopen seizoen na 23 jaar terug naar de Premier League. De Engelse club is voornemens niet gelijk af te dalen. Dat wordt duidelijk onderstreept door middel van doortastendheid op de transfermarkt.

Koopwoede maakt Nottingham veelvraat: barrière 100 miljoen doorbroken

Taiwo Awoniyi, Neco Williams, Orel Mangala, Moussa Niakhaté, Giulian Biancone, Omar Richards, Lewis O'Brien, Harry Toffolo, Brandon Aguilera, Jesse Lingard, Wayne Hennessey en Dean Henderson. Het is een opsomming van nieuwe spelers die in Nottingham arriveerden afgelopen zomer. Hoewel het een flinke kwaliteitsimpuls is, is de promovendus nog lang niet klaar.

De Engelsen toonden afgelopen periode ook interesse in PSV'er Cody Gakpo. De Eindhovenaar is voorlopig echter niet haalbaar, waardoor de pijlen eerst op andere prioriteiten gericht zijn. Volgens The Athletic wil Nottingham namelijk Emmanuel Dennis snel presenteren. De centrumaanvaller moet weggekaapt worden bij Watford.

Een overeenkomst zou al dichtbij zijn, meldt het medium. Zo'n 24 miljoen euro maakt Nottingham over naar Londen. Afgelopen seizoen maakte de Nigeriaan - ook begeerd door West Ham United - tien treffers en gaf hij zes assists bij de degradant.

Daarmee is de honger op de markt niet gestild. Ook Remo Freuler gaat namelijk op korte termijn gepresenteerd worden. Volgens The Guardian komt de Zwitserse middenvelder voor een bedrag van 9 miljoen over van Atalanta Bergamo. De dertiger zou op korte termijn medisch gekeurd worden. Met Freuler haalt Nottingham een ervaren kracht in huis. De middenvelder speelde in zeven seizoenen liefst 260 officiële wedstrijden voor de Serie A-subtopper.

Door het duo te strikken, wordt de barrière van honderd miljoen euro aan uitgaven geslecht. Momenteel is zo'n 94,75 miljoen euro uitgegeven. Met Dennis en Freuler erbij, zal dat bedrag naar 127,75 miljoen euro getild worden. Daarmee wordt Nottingham na Chelsea, Barcelona, Bayern München en Arsenal de club die het meeste geld in Europa uitgegeven heeft.

De aankopen van Nottingham Forest op een rij:

Spelers Clubs Transfersom (in miljoenen euro's)
Taiwo Awoniyi 1. FC Union Berlin 20,5
Neco Williams Liverpool 20
Orel Mangala VfB Stuttgart 13
Moussa Niakhaté 1. FSV Mainz 05 10
Giulian Biancone Troyes 10
Omar Richards Bayern München 8,5
Lewis O'Brien Huddersfield Town 5,9
Harry Toffolo Huddersfield Town 5,9
Brandon Aguilera LD Alajuelense 0,95
Jesse Lingard Manchester United Transfervrij
Wayne Hennessey Burnley Transfervrij
Dean Henderson Manchester United Gehuurd
Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.