'Koopje' van wereldklasse: Angeliño bewijst ongelijk van Guardiola

Reacties

Angeliño werd vorig seizoen gewogen en te licht bevonden door Pep Guardiola, maar bewijst bij RB Leipzig wel degelijk mee te kunnen in de Europese top. In Duitsland wordt de voormalig speler van PSV en NAC Breda dan ook een koopje genoemd, nu hij op het punt staat definitief over te stappen naar Leipzig.

'Koopje' van wereldklasse: Angeliño bewijst ongelijk van Guardiola
© Pro Shots
RB Leipzig
RB Leipzig
2 - 1
FC Augsburg
FC Augsburg

Dat is volgens meerdere Duitse media namelijk een formaliteit. Als Angeliño vrijdag in actie komt in de competitiewedstrijd tegen FC Augsburg, triggert hij de automatische optie tot koop van circa achttien miljoen euro. Een 'spotprijsje', aldus Kicker. In de Bundesliga is de nu nog van Manchester City gehuurde linksback namelijk een sensatie.

Angeliño is als aanvallende vleugelverdediger een van de meest dreigende spelers van Leipzig en was dit seizoen al goed voor vier goals en vier assists in de Bundesliga en drie goals en drie assists in de Champions League. Lothar Matthäus noemde hem al de 'aanstaande superster' van de Bundesliga en Kicker gaf hem het stempel 'wereldklasse'. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

En dat terwijl Angeliño vorig seizoen na zijn terugkeer bij City niet in staat was Guardiola te overtuigen van zijn kwaliteiten. In de winter werd hij daarop verhuurd aan Leipzig, waar Julian Nagelsmann het wel in hem ziet zitten. 'Angeliño is enorm belangrijk voor ons', zei de trainer donderdag. 'Hij heeft grote stappen gemaakt en kan er nog een paar maken.'

Nagelsmann bevestigde ook dat hij ervan uitgaat dat Leipzig Angeliño gaat kopen. Afgelopen zomer wilde de Red Bull-club dat ook al, maar kon het zich een tranfersom door de gevolgen van de coronacrisis niet veroorloven. Het leidde tot een nieuwe huurdeal met City, met een min of meer verplichte optie tot koop bij een minimaal aantal duels.

En dus trekt Angeliño de deur binnenkort definitief achter zich dicht bij City, waar hij in 2013 arriveerde. Voor de hoofdmacht bleef de teller steken op vijftien duels en daar komen er ook geen meer bij. Niet iedereen in Manchester begrijpt dat. Zou Guardiola inmiddels ook toegeven dat Benjamin Mendy en Oleksandr Zinchenko geen betere linksbacks zijn? 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer RB Leipzig
Meer over RB Leipzig
Meer Angeliño
Meer over Angeliño
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.