RB Leipzig vertroetelt Angeliño: 'Geweldige kerel, net een spelend kind'

Reacties

Bij RB Leipzig lopen ze weg met Angeliño, niet in de laatste plaats omdat de oude bekende uit de Eredivisie de laatste weken behoorlijk op schot is. In zijn nieuwe rol blijkt de Spanjaard een neusje voor de goal te hebben, wat hem complimenten van zijn trainer en ploeggenoten oplevert.

RB Leipzig vertroetelt Angeliño: 'Geweldige kerel, net een spelend kind'
© Pro Shots
RB Leipzig
RB Leipzig
2 - 0
İstanbul Başakşehir
İstanbul Başakşehir

RB Leipzig verraste vorig seizoen door de halve finale van de Champions League te bereiken, ook het nieuwe seizoen in het miljardenbal begon dinsdagavond uitstekend. Tijdens de 2-0 zege op Istanbul Basaksehir was Angeliño de grote man. De linkspoot (ex-NAC Breda en -PSV) maakte beide doelpunten, waarbij vooral de eerste van grote schoonheid was. De kleine Spanjaard staat nu op vier doelpunten in de laatste drie wedstrijden, aangezien hij in de Bundesliga-duels met zowel Schalke 04 als FC Augsburg ook al scoorde.

José Ángel Esmoris Tasende speelde in Breda en Eindhoven vooral als linksback, net als bij Manchester City, maar onder trainer Julian Nagelsmann speelt hij de laatste tijd veel meer als linkeraanvaller. 'Hij is een type dat altijd maar wil winnen, winnen, winnen, winnen', aldus de oefenmeester. 'Angeliño wil continu met een bal bezig zijn, wat dat betreft is hij net een kind dat altijd wil spelen. Iedereen bij ons weet ook hoe hij kan zijn als hij níét met de bal mag spelen, haha. Zelfs na trainingen wil hij nog even door. En dat betaalt zich uit, want die eerste goal was van wereldklasse. Vorig jaar speelde hij wat meer voor de ploeg, maar in zijn nieuwe positie maakt hij meer doelpunten, dat verbaast me niets.'

Ook ploeggenoot Marcel Halstenberg (die nu als linksback speelt) is lovend. 'Grote complimenten richting hem. Het maakt hem niet uit of hij als linksback of linkerspits speelt: hij heeft een geweldig instinct om toe te slaan. Zo iemand als hij hebben we precies nodig aan de zijkant, Angeliño is een geweldige kerel.' Het lijdend voorwerp zelf hield het bij een kort dankwoord richting zijn ploeggenoten. 'Natuurlijk ben ik blij met mijn doelpunten, maar zeker ook met het feit dat het team me de afgelopen weken zo veel kansen heeft gegeven om die doelpunten überhaupt te maken. Dus: dank aan de jongens!

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.