Paris Saint-Germain is de nieuwe editie van de Champions League teleurstellend begonnen. De verliezend finalist van afgelopen seizoen ging in het eigen Parc des Princes onderuit tegen Manchester United. Bij het duel tussen RB Leipzig en debutant Istanbul Basaksehir stal Angeliño de show.

PSG
PSG
1 - 2
Manchester United

De laatste keer dat Manchester United op bezoek kwam bij PSG, verrichtten de Engelsen een klein wonder. Dankzij een extreem late penalty van Marcus Rashford werd het 1-3 en waren de verbouwereerde Parijzenaren uitgeschakeld in het miljardenbal van het seizoen 2018/19. Na de verloren finale van afgelopen jaar begon de grote missie van de Fransen dinsdag opnieuw.

Van enige revanchegevoelens was in de openingsfase echter weinig terug te zien bij PSG. United was de betere ploeg in de eerste helft en de bezoekers kregen ook de beste kansen. In de 23ste minuut leidde dat ook tot de openingstreffer. Na een overtreding van Abdou Diallo op Anthony Martial ging de bal op de stip. Keylor Navas redde in eerste instantie knap op de inzet van Bruno Fernandes, maar de VAR oordeelde dat de Costa Ricaan vijf centimeter van zijn doellijn was gekomen. Bij poging twee faalde Fernandes niet: 0-1.

PSG had moeite om door het verstevigde blok van de Engelsen heen te komen, maar met het inbrengen van spits Moise Kean voor middenvelder Idrissa Gueye ging dat de tweede helft beter. Kylian Mbappé was na een schitterende actie dicht bij een doelpunt, terwijl Layvin Kurzawa met wat geluk de lat raakte. Uiteindelijk was het Martial die de bal uit een hoekschop in eigen doel kopte en de stand zo gelijk trok: 1-1.

Langzamerhand zakte PSG toch weer weg en kreeg United weer de overhand. Na een aantal waarschuwingsschoten haalde uitgerekend Rashford de trekker over. De 22-jarige aanvaller deed dat, net als anderhalf jaar geleden, in de slotfase. In minuut 87, net voor de invalbeurt van Donny van de Beek, schoot hij de bal vanaf de rand van het strafschopgebied uiterst zuiver in de verrre hoek. Die klap kwam PSG niet meer te boven.

RB Leipzig
RB Leipzig
2 - 0
İstanbul Başakşehir

Bij de eerste Champions League-deelname ooit viel Istanbul Basaksehir met zijn neus in de boter. De eerste confrontatie in de Poule des Doods was op bezoek bij halvefinalist Leipzig. Ten opzichte van vorig jaar raakten de Duitsers natuurlijk topscorer Timo Werner kwijt, maar het was Angeliño die de doelpuntenproductie moeiteloos overnam.

De Spanjaard zette de thuisploeg in de zestiende minuut op werkelijk oogstrelende wijze op voorsprong. Hij controleerde een hoge bal van Kevin Kampl à la Zidane achter zijn standbeen langs, waarmee hij zijn tegenstander uitkapte. Vervolgens haalde hij in een vloeiende beweging hard en doeltreffend uit in de korte hoek: 1-0.

Vier minuten later maakte de linkervleugelverdediger er na een snelle aanval via Yussuf Poulsen en Christopher Nkunku ook nog 2-0 van. De voormalig verdediger van onder meer NAC Breda en PSV was in zijn laatste twee Bundesliga-wedstrijden ook al trefzeker geweest voor Leipzig en trok die lijn dus ook in de Champions League vrolijk door.

In de tweede helft deed Leipzig het een stuk rustiger aan. Ook invaller Justin Kluivert, die de laatste twintig minuten meedeed, kreeg daardoor niet de kans om zich hele nadrukkelijk te laten zien. Het bleef bij 2-0 in Leipzig, waardoor de ploeg van trainer Julian Nagelsmann de koppositie pakt in Groep H.