Wereldgoal Poulsen geeft Kluivert-debuut extra kleur, Bosz pakt eerste zege

Reacties

RB Leipzig heeft zich aan kop van de Bundesliga genesteld. Borussia Dortmund bleef dankzij invallers in het spoor. Peter Bosz begroette zijn eerste Bundesliga-zege van het seizoen.

Wereldgoal Poulsen geeft Kluivert-debuut extra kleur, Bosz pakt eerste zege
© Pro Shots
FC Augsburg
FC Augsburg
0 - 2
RB Leipzig
RB Leipzig

Justin Kluivert begon op de bank bij RB Leipzig en maakte in de slotfase zijn debuut. Het team van Julian Nagelsmann had daarvóór de ingevingen van de Nederlandse aanvaller niet nodig gehad om het verrassend sterk begonnen FC Augsburg te verslaan. Op slag van rust zorgde Angeliño er met de 0-1 voor dat Die Bullen met een goed gevoel de kleedkamer konden opzoeken.

Youssouf Poulsen maakte na ruim een uur met een schitterende treffer een einde aan de onzekerheid bij de thuisploeg. De Deense aanvaller volleerde de bal vanaf links de bal in de verre hoek, waardoor de hoop van het Augsburg van Jeffrey Gouweleeuw was verdwenen. De marge bood Nagelsmann ook de gelegenheid om Kluivert zijn eerste minuten te laten maken in de Bundesliga.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor de wedstrijd stonden we stil bij de kansen voor Kluivert onder Nagelsmann. 

'Justin Kluivert gaat onder Nagelsmann vlammen bij RB Leizpig'
1899 Hoffenheim
1899 Hoffenheim
0 - 1
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

1899 Hoffenheim moest het doen zonder Andrej Kramaric, die mogelijk een van de twee gemelde positieve coronagevallen is. Zonder de Kroatische goalgetter bleef de thuisploeg improductief en daardoor ook als verliezer achter. Bij Borussia Dortmund bleef topschutter Erling Braut Haaland aan de kant. De Noorse spits nam op de bank plaats om na een uur binnen de lijnen te komen om voor een beslissing te zorgen. Hij deed dat door de 1-0 voor te bereiden, want dankzij zijn voorwerk brak de andere invaller Marco Reus in de 76ste minuut de ban.

FSV Mainz 05
FSV Mainz 05
0 - 1
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

Bayer Leverkusen maakte het zichzelf onnodig moeilijk tegen het nog puntloze FSV Mainz 05. De ploeg van Peter Bosz verzuimde in de eerste helft afstand te nemen van de gastheren, waar Jerry St. Juste en Jean-Paul Boëtius aan de aftrap waren gekomen. In de tweede helft slaagde Die Werkself er evenmin in het karwei af te maken. De treffer van Lucas Olario stond zodoende ook na het laatste fluitsignaal als enige op het scorebord, maar was wel goed voor de eerste zege van het Bundesliga-seizoen voor Bosz en co.

Hertha BSC
Hertha BSC
0 - 2
VfB Stuttgart
VfB Stuttgart

Deyovaisio Zeefuik en Javairô Dilrosun konden als invaller de derde Bundesliga-nederlaag op rij van Hertha BSC niet voorkomen. Toen Zeefuik na twintig minuten in het veld kwam voor de geblesseerde Peter Pekárik stond het al 0-1 door een kopbal van Marc Kempf uit een vrije trap van Daniel Didavi. Vlak nadat Dilrosun in de 66ste minuut in de ploeg was gekomen, maakte VfB Stuttgart ook de 0-2. Waar het Hertha niet lukte de kansen te benutten, scoorde Gonzalo Castro na 68 minuten wel met een fraai schot van afstand. In de hoop op een comeback werd Zeefuik nog gewisseld, maar het inbrengen van Krzysztof Piatek en Eduard Löwen leverde Hertha niks meer op.

SC Freiburg
SC Freiburg
1 - 1
Werder Bremen
Werder Bremen

Werder Bremen bleef in de eerste wedstrijd zonder de naar Ajax vertrokken Davy Klaassen voor de derde keer op rij ongeslagen in de Bundesliga. Na de zeges op Schalke 04 (1-3) en Arminia Bielefeld (1-0) kwam er een punt bij tegen SC Freiburg. De thuisploeg kwam na een kwartier nog wel op voorsprong toen Philipp Lienhart toesloeg na een rommelige situatie bij een corner, maar na balverlies van diezelfde Lienhart en een overtreding op Leonardo Bittencourt kreeg Werder tien minuten later een penalty. Niclas Füllkrug benutte die. Daarbij bleef het, ook na de entree van Milot Rashica. Tahith Chong bleef op de bank.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2020/2021

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
6
4
99-44
+55
78
2
RB Leipzig
34
19
8
7
60-32
+28
65
3
Borussia Dortmund
34
20
4
10
75-46
+29
64
4
VfL Wolfsburg
34
17
10
7
61-37
+24
61
5
Eintracht Frankfurt
34
16
12
6
69-53
+16
60
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.