Konterman beleeft zeer zuur debuut bij PEC Zwolle

Reacties

PEC Zwolle heeft zondagmiddag bij het debuut van Bert Konterman verloren van Heracles Almelo, dat pas in de blessuretijd het verschil maakte. Luca de la Torre kroonde zich tot de matchwinner.

Konterman beleeft zeer zuur debuut bij PEC Zwolle
© Pro Shots
Heracles Almelo
Heracles Almelo
2 - 1
PEC Zwolle
PEC Zwolle

Afgelopen week schoot PEC Zwolle onder de tijdelijke leiding van Leeroy Echteld uit zijn slof tegen SC Heerenveen, waarmee de club die afgelopen maand afscheid nam van John Stegeman een veilige buffer lijkt te hebben opgebouwd ten opzichte van de degradatiezone. Daags na de royale overwinning op de Friezen werd de komst van Konterman aangekondigd, die op interim-basis het seizoen afmaakt.

Dat Konterman bij zijn vuurdoop de nul hield in de eerste helft, mocht een klein wonder worden genoemd. Heracles creëerde een aantal uitstekende kansen, maar met name Sinan Bakis miste de scherpte én het geluk in de afronding. De spits liet deze competitie een hattrick aantekenen tegen FC Emmen, maar stond in zijn overige zeventien Eredivisie-duels droog.

PEC Zwolle, dat aanvankelijk nauwelijks voor dreiging kon zorgen, leek bij het scheiden van de markt voor rust alsnog op achterstand te worden gezet. Met een fraai balletje (buitenkant voet) sloeg Noah Fadiga toe, ware het niet dat de VAR buitenspel constateerde.

Na een vlak begin van de tweede helft vielen er rond het uur opeens twee treffers. Eerst bracht Rai Vloet de thuisploeg op voorsprong, nadat hij een een-tweetje was aangegaan met Giacomo Quagliata. Zowel de aangever als de afmaker werd hierbij weinig in de weg gelegd door PEC Zwolle. Wie verwachtte dat het sterkere Heracles snel verder afstand zou nemen, kwam bedrogen uit. Via Mustafa Saymak herstelden de bezoekers razendsnel het evenwicht. De middenvelder aarzelde niet nadat de bal via Virgil Misidjan wat gelukkig voor zijn rechtervoet was beland.

Enorme kans Van Duinen
Delano Burgzorg leek Heracles weer op voorsprong te zetten, maar opnieuw vond de treffer wegens buitenspel geen doorgang. De ploeg van Frank Wormuth bleef een overwicht houden, zonder grote mogelijkheden op de 2-1 af te dwingen. Sterker nog: PEC Zwolle kreeg een uitgelezen mogelijkheid op de 1-2: Mike van Duinen zag zijn inzet van de doellijn worden gekeerd nadat mede-invaller Reza Ghoochannejhad hem in stelling had gebracht. De misser bleek extra duur toen De la Torre in de blessuretijd scoorde met het hoofd op aangeven van Kasper Lunding, die de bal fraai voorzette.

Door de zege mag Heracles nog een beetje dromen van deelname aan de play-offs om Europees voetbal. PEC Zwolle bevindt zich in het Eredivisie-niemandsland.

Heracles Almelo Nederland

PEC Zwolle Nederland

PEC Zwolle Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
8
Sparta Rotterdam
34
13
8
13
49-48
+1
47
9
Heracles Almelo
34
12
8
14
42-53
-11
44
10
FC Twente
34
10
11
13
48-50
-2
41
11
Fortuna Sittard
34
12
5
17
50-58
-8
41
12
sc Heerenveen
34
9
12
13
43-49
-6
39
13
PEC Zwolle
34
9
11
14
44-53
-9
38
14
Willem II
34
8
7
19
40-68
-28
31
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.