PEC zet Stegeman op straat na nederlaag in Emmen

Reacties

John Stegeman is niet langer coach van PEC Zwolle. De club heeft de trainer direct op non-actief gesteld na de nederlaag op bezoek bij FC Emmen (3-2).

PEC zet Stegeman op straat na nederlaag in Emmen
© Pro Shots

Stegeman was ruim anderhalf jaar coach van PEC Zwolle, waarmee hij vorig seizoen vijftiende eindigde in het afgebroken Eredivisie-seizoen. Dit seizoen staat PEC op een dertiende plaats, maar van de negen wedstrijden in 2021 wist de ploeg er maar eentje te winnen.

PEC en Stegeman, die in 2019 Jaap Stam opvolgde, zouden na het huidige seizoen sowieso uit elkaar gaan. Het aflopende contract van de 44-jarige coach werd niet verlengd. 'John is een heel bevlogen trainer en een harde werker. We hadden eerlijk gezegd wel gehoopt op wat meer punten, al is dat zeker niet alleen John aan te rekenen. Wat we wel merken is dat het bij de minste of geringste tegenslag altijd direct over John gaat. Over het feit dat hij van Go Ahead Eagles kwam, over het auto-ongeluk, over dat hij onderuit gezakt langs het veld zit. Dat soort dingen worden bij hem altijd maar onder een vergrootglas gelegd, dat is niet eens zijn schuld', zo legde technisch manager Mike Willems die keuze destijds uit.

'PEC Zwolle gaat nu verder op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer en hoopt deze spoedig te presenteren', zo laat de club weten op de officiële kanalen. Willems liet eerder al weten dat Gertjan Verbeek een van de kandidaten zou zijn voor de opvolging van Stegeman. ‘Gertjan is een man van naam en een interessante kandidaat. Maar het is niet zo dat hij het bij voorbaat wordt. Hij is één van de vijf kandidaten die we op dit moment op het oog hebben', zei de technisch manager.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.