SC Heerenveen slachtoffer schokeffect PEC Zwolle

Reacties

PEC Zwolle heeft na ruim een maand weer een zege geboekt. De wisseling van de wacht had effect tegen SC Heerenveen.

SC Heerenveen slachtoffer schokeffect PEC Zwolle
© Pro Shots
PEC Zwolle
PEC Zwolle
4 - 1
sc Heerenveen
sc Heerenveen

De leiding van PEC Zwolle achtte vorige week na het verlies bij FC Emmen een ingreep noodzakelijk. Trainer John Stegeman kreeg nog dezelfde avond zijn ontslag en de zoektocht naar een vervanger werd snel opgepakt.

De eerste optie – met Fons Groenendijk als tussenpaus – bleek niet haalbaar, terwijl de tweede oplossing – Bert Konterman - meer tijd vergde. Voor het duel met SC Heerenveen werd Leeroy Echteld bereid gevonden om de honneurs waar te nemen. Een eenmalige promotie voor de assistent, zo was vooraf Echteld duidelijk. 'Wij horen het zaterdag', zei hij over wie het van hem gaat overnemen.

Van een schokeffect was aanvankelijk geen sprake. PEC Zwolle slaagde er in de eerste helft tegen SC Heerenveen niet in met een duidelijke reactie te komen op het ontslag van Stegeman. Benson Manuel miste vroeg in het duel nog wel een grote kans, maar PEC mocht zich gelukkig prijzen dat de schade na 45 minuten beperkt bleef tot één Friese treffer.

Die Heerenveen-goal na bijna een half uur kwam op naam van Mitchell van Bergen. De aanvaller nam het PEC-doel met een volley onder vuur en zag hoe doelman Xavier Mous over de bal dook. De goalie werd eerder gered door de paal na een zeer fraaie volley van Henk Veerman.

In de tweede helft kwam het antwoord van PEC Zwolle snel. Virgil Misidjan bracht in de 52ste minuut de 1-1 op het scorebord. Het bleek de voorbode van meer daadkracht van de thuisploeg. In de zeventigste minuut vertaalde dat zich in de 2-1 van Thomas Buitink, die op aangeven van Misidjan tot score kwam.

De Vitesse-huurling werd met zijn treffer geen matchwinner voor PEC Zwolle. Dankzij goals van Bram van Polen en Eliano Reijnders in de slotfase werd het zelfs een ruime zege als het sluitstuk van een slechte periode. Voor Heerenveen was het een slechte generale voor de halve finale van de strijd om de KNVB-beker. Woensdag komt Ajax op bezoek in het Abe Lenstra Stadion.

PEC Zwolle Nederland

SC Heerenveen Nederland

SC Heerenveen Nederland

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.