Konterman staat voor langverwacht debuut: 'Ik zal best een beetje nerveus zijn'

Reacties

Hij heeft er even op moeten wachten, maar Bert Konterman debuteert komende zondag dan eindelijk als hoofdtrainer op het hoogste niveau. De vijftigjarige coach hoopt PEC Zwolle tegen Heracles Almelo direct een goed resultaat te bezorgen.

Konterman staat voor langverwacht debuut: 'Ik zal best een beetje nerveus zijn'
© Pro Shots
Heracles Almelo
Heracles Almelo
2 - 1
PEC Zwolle
PEC Zwolle

Hij kent de club door en door, Konterman was eerst als speler en later ook als technisch manager en jeugdtrainer actief bij PEC. Toch was het deze week weer even wennen om op het veld te staan in Zwolle, vertelt de trainer, die de afgelopen jaren bondscoach van Oranje Onder-20 was. 'Ik had al vanaf maart niet meer voor een groep gestaan, geen staf meer aangestuurd. Dus maandag moest ik weer even zoeken', erkent hij.

'Ik had veel dingen aan mijn hoofd, wilde alles goed organiseren en dan vergeet je een beetje te genieten. In de loop van de week lukte dat beter en inmiddels is het weer helemaal vertrouwd: ik voel me hier thuis', vertelt Konterman. De clubman moet bij PEC rust en vertrouwen brengen, iets waar het de afgelopen maanden behoorlijk aan ontbrak. Konterman lijkt er met zijn kalme karakter een ideale trainer voor. Zelf kan hij wel om die suggestie lachen.

'Iedereen zegt altijd tegen mij: "Je straalt rust uit." Maar ze weten niet hoe mijn hart af en toe tekeer gaat! Maar goed, blijkbaar straal ik die rust uit. Als spelers daar vertrouwen uit halen, is dat prima. Ik heb ook tegen ze gezegd: fouten maken hoort bij het leven. Ik heb er ook genoeg gemaakt en doe nog steeds weleens domme dingen, maar daar leer je het meest van’, aldus de nieuwe hoofdtrainer, die in principe voor tien wedstrijden voor de groep staat bij PEC. Daarna wordt hij normaal gesproken assistent van Art Langeler, de beoogde nieuwe hoofdtrainer.

In tegenstelling tot Langeler was Konterman dus nog niet eindverantwoordelijke bij een club op het hoogste niveau. Die ambitie had hij al wel op jonge leeftijd, maar de juiste aanbieding op het juiste moment bleef uit. Via een omweg is het nu alsnog zover. 'Ja, het wordt mijn eerste wedstrijd in de Eredivisie. Daar lig ik nu nog niet wakker van. Ik heb als bondscoach in de jeugd van de KNVB ook wel belangrijke interlands gespeeld, dus het is niet helemaal nieuw. Bij dat soort potjes ben je natuurlijk gespannen, en dat zal zondag niet anders zijn, ik zal best nerveus zijn', voorspelt Konterman.

Wat kunnen we van hem verwachten? 'Ik ga niet langs de lijn draven als Diego Simeone bij Atlético Madrid, maar ik ben ook niet van plan om onderuit in mijn stoel te gaan liggen, dat past niet bij mij', reageert hij.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
9
Heracles Almelo
34
12
8
14
42-53
-11
44
10
FC Twente
34
10
11
13
48-50
-2
41
11
Fortuna Sittard
34
12
5
17
50-58
-8
41
12
sc Heerenveen
34
9
12
13
43-49
-6
39
13
PEC Zwolle
34
9
11
14
44-53
-9
38
14
Willem II
34
8
7
19
40-68
-28
31
15
RKC Waalwijk
34
7
9
18
33-55
-22
30
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.