PEC Zwolle zet clubman Konterman voor de groep

Reacties

Wat al even in de lucht hing, is nu officieel: Bert Konterman maakt het seizoen af als hoofdtrainer van PEC Zwolle. Dat heeft de club bekendgemaakt. De ex-verdediger volgt de ontslagen John Stegeman op en keert na het seizoen terug bij de KNVB.

PEC Zwolle zet clubman Konterman voor de groep
© Pro Shots

Stegeman kreeg zijn congé na de pijnlijke 3-2 nederlaag bij hekkensluiter FC Emmen van vorige week, waarna Leeroy Echteld vrijdagavond de leiding had over het thuisduel met SC Heerenveen. Daarin was sprake van een schokeffect, want prompt wonnen De Blauwvingers met 4-1. Toen was echter al bekend dat Echteld na die wedstrijd weer een stapje terug zou doen, zoals ook al doorsijpelde dat Konterman zou worden aangesteld. Dat is nu dus gebeurd.

De vijftigjarige ex-verdediger komt tijdelijk over van de KNVB, waar hij bondscoach was van Oranje Onder-19. Door de coronacrisis is dat werk echter stil komen te liggen, alle interlands van de jeugdploegen zijn geschrapt, waardoor Konterman de komende maanden geen bindende verplichtingen heeft. Hij kan dus zonder moeite bij PEC aan de slag en keert na de zomer weer terug bij de KNVB.

Konterman (die als speler drie seizoenen actief was voor PEC) toont zich op de clubwebsite verguld. 'Bij PEC Zwolle is het voor mij als voetballer allemaal begonnen en het voelt dan ook goed om tijdelijk terug te keren op het oude nest. Naast zoveel mogelijk resultaat uit de tien resterende wedstrijden behalen, heb ik als doel gesteld om het enthousiasme en de energie binnen de lijnen verder te laten toenemen. Ik heb erg veel zin in deze job en kan niet wachten om met de selectie het veld op te gaan.'

Expertise
Namens de club is technisch manager Mike Willems eveneens blij met de tussenoplossing. 'Bert is op dit moment de meer dan geschikte kandidaat voor de vacante positie. Hij komt uit de regio en kent de club door en door. In het verleden heeft Bert hier namelijk zowel als voetballer, jeugdtrainer en als technisch manager gewerkt. Daarnaast heeft hij de voorbije jaren veel ervaring opgedaan bij vertegenwoordigende jeugdteams van Oranje. Bert weet wat er nu van hem gevraagd wordt en kan zijn expertise overbrengen op de spelersgroep.'

Konterman speelde nadat hij zijn carrière startte in Zwolle ook nog voor SC Cambuur, Willem II, Feyenoord, Rangers FC en Vitesse, voordat hij in 2004 een punt zette achter zijn loopbaan. Ook kwam hij twaalf keer uit voor het Nederlands elftal. Na zijn loopbaan was hij onder meer technisch manager bij PEC, sinds 2017 staat hij onder contract bij de KNVB. Konterman fungeert dus als tussenpaus, het is de verwachting dat Art Langeler na het seizoen de definitieve opvolger van Stegeman is.

Bekijk hier al onze video's
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.