PEC geeft uitleg over ontslag Stegeman: 'Het kon eigenlijk niet meer zo'

Reacties

De nederlaag van PEC Zwolle op bezoek bij FC Emmen (3-2) is voor trainer John Stegeman fataal gebleken. De hoofdtrainer is per direct op non-actief gesteld. Tegenover VI geeft de club uitleg.

PEC geeft uitleg over ontslag Stegeman: 'Het kon eigenlijk niet meer zo'
© Pro Shots

'John voelde de bui natuurlijk wel een beetje hangen. De druk nam toe de afgelopen weken', reageert technisch manager Mike Willems namens de club. Willems en Stegeman hadden een goede band. De technisch manager dekte de trainer in eerdere situaties, maar voelde zich nu genoodzaakt om in te grijpen.

'John is een fantastische gozer, dus dit is absoluut geen leuke beslissing. Sterker nog, het is heel klote. Maar je moet in het belang van de club denken. Dat heb ik zojuist aan hem laten weten in een gesprek. John gaf daarbij aan dat hij de beslissing respecteert', vertelt Willems.

De reden voor die beslissing zijn de tegenvallende resultaten van PEC. Vlak voor de jaarwisseling maakte de club al bekend dat het aflopende contract van Stegeman om die reden niet verlengd zou worden. Sindsdien won PEC slechts één van zijn negen Eredivisie-duels. In het TOTO KNVB-bekertoernooi was er eerder al de pijnlijke uitschakeling door Excelsior.

'De resultaten zijn gewoon erg teleurstellend, maar vanavond in Emmen was het wel héél erg slecht. We zijn diep door de ondergrens gezakt. Het sentiment was ondertussen dusdanig negatief geworden, dat het niet meer kon eigenlijk', zegt Willems. De technisch manager gaat nu zo spoedig mogelijk op zoek naar een opvolger van Stegeman.

De club was al enige tijd in gesprek met een aantal kandidaten om Stegeman op te volgen, maar de insteek daarbij was natuurlijk om komende zomer pas te beginnen. 'Het kan zijn dat het één van die kandidaten wordt, maar het kan ook dat we iemand kiezen die het deze elf speelronden nog gaat overnemen. Daar moeten we nog een beslissing over nemen', verklaart Willems.

Komende vrijdag wacht alweer de volgende competitiewedstrijd, thuis tegen SC Heerenveen. Het kan zijn dat assistent-trainer Gert Peter de Gunst dan de honneurs waarneemt, maar het is niet de intentie van de club om het vertrek van Stegeman intern op te lossen. PEC wil hoe dan ook een nieuwe trainer voor het restant van het seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.