Koningskoppel houdt Gladbach op Champions League-koers

Reacties

Borussia Mönchengladbach heeft zondagmiddag overtuigend afgerekend met Union Berlin. Marcus Thuram en Alassane Pléa waren andermaal de grote uitblinkers.

Koningskoppel houdt Gladbach op Champions League-koers
© Pro Shots
Borussia Mönchengladbach
Borussia Mönchengladbach
4 - 1
Union Berlin
Union Berlin

Gladbach was vanaf de aftrap de dominante partij en kwam in de zeventiende minuut terecht op voorsprong. Florian Neuhaus worstelde zich knap langs Marvin Friedrich en schoof de bal via de binnenkant van de paal binnen: 1-0. De bezoekers stelden daar maar weinig tegenover en kregen kort voor rust een tweede tik te verwerken.

Pléa legde de bal perfect op het hoofd van Thuram, die bij de tweede paal de 2-0 binnenkopte. De 22-jarige Fransman vierde zijn doelpunt met een eerbetoon aan George Floyd, de zwarte, ongewapende arrestant die begin deze week in Minneapolis door politiegeweld om het leven kwam.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kort na rust leek Union het toch nog even spannend te maken. Clubtopscorer Sebastian Andersson versierde een vrije trap en kopte die vervolgens zelf binnen. Ploeggenoot Marcus Ingvartsen leek bij het terugkoppen hands te maken, maar de treffer werd niet afgekeurd. Het was alweer de twaalfde treffer uit een spelhervatting voor de ploeg uit Berlijn.

De hoop op een comeback werd na tien minuten echter alweer de grond in geboord. Opnieuw was het Pléa die Thuram bediende, de jonge aanvaller tikte van dichtbij zijn tiende Bundesliga-treffer van het seizoen binnen. Het slotakkoord was voor Pléa zelf, hij volleerde zuiver raakt uit een voorzet van Ramy Bensebaini: 4-1.

Door de ruime zege gaat Gladbach weer over Bayer Leverkusen heen, de ploeg staat nu derde. Union wacht na de coronabreak nog altijd op een overwinning en is afgezakt naar de veertiende plaats.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
26
4
4
100-32
+68
82
2
Borussia Dortmund
34
21
6
7
84-41
+43
69
3
RB Leipzig
34
18
12
4
81-37
+44
66
4
Borussia Mönchengladbach
34
20
5
9
66-40
+26
65
5
Bayer Leverkusen
34
19
6
9
61-44
+17
63
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Borussia Mönchengladbach
Meer over Borussia Mönchengladbach
Meer Union Berlin
Meer over Union Berlin
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.