Komt voorspelling Kluivert uit? 'Lang gaat een van de twee EK's zeker halen'

Reacties

Met twee goals en een zeer fraaie assist tegen KAS Eupen eiste Noa Lang zaterdag de hoofdrol op bij Club Brugge. De 21-jarige aanvaller is inmiddels bezig aan zijn productiefste seizoen op een hoogste niveau als prof. Zit een EK-optreden er in 2021 in?

Komt voorspelling Kluivert uit? 'Lang gaat een van de twee EK's zeker halen'
© Pro Shots
Club Brugge
Club Brugge
3 - 0
AS Eupen
AS Eupen

'Jij gaat een van de twee EK's zeker halen', voorspelde Justin Kluivert in VI's kerstnummer, waarin hij samen met zijn boezemvriend Lang wordt geïnterviewd. Naast het 'echte' EK staat volgend jaar ook het EK Onder-21 op het programma, waarvoor Jong Oranje zich na een klein decennium eindelijk weer eens heeft geplaatst.

De komende maanden zijn cruciaal voor wat betreft Langs EK-ambities. Na zijn dubbelslag van zaterdag staat de aanvaller al op vijf treffers in de Jupiler Pro League; gemiddeld is de ex-Ajacied eens in de 143 minuten trefzeker. Lang is dit seizoen ex aequo met Hans Vanaken de een na meest productieve speler van Club Brugge. Clubtopscorer Krépin Diatta heeft er negen gemaakt, maar is ongeveer net zo efficiënt als Lang met gemiddeld een doelpunt om de 138 minuten. Al met al prima cijfers voor de Nederlander, en dat na een voorbereiding die hij in gesprek met VI niet ideaal noemde.

'De eerste anderhalve maand heb ik in een hotel gewoond. Soms mis ik thuis wel, wonen bij mijn moeder. Maar dit hoort bij het leven van een profvoetballer. Eigenlijk begint het nu allemaal pas. Alles kan en moet beter. Ik heb te lang op mijn talent geteerd. Leuk dat mensen positief zijn, maar als ik perfect had gespeeld, dan had niemand meer aan me getwijfeld, dan had ik een paar Ballon d'Ors gewonnen. België heeft de beste Noa nog niet gezien.'

Zaterdag zag België in elk geval een heel goede versie van Lang. De Belgische media zijn laaiend enthousiast over zijn optreden tegen Eupen. 'Noa Lang vuurde Club Brugge voorbij een verdedigend Eupen met twee knappe goals en een assist', schrijft Het Nieuwsblad. Volgens Sporza 'schitterde Lang'. Het Laatste Nieuws heeft het over een 'glansprestatie'.

Na een korte winterstop hervat Club Brugge op 10 januari de competitie met een uitwedstrijd tegen STVV. Op relatief korte termijn - 24 januari - wacht de kraker tegen het RC Genk van John van den Brom.

Pro League

Stand Pro League 2020/2021

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Club Brugge
34
24
4
6
73-26
+47
76
2
Antwerp
34
18
6
10
57-48
+9
60
3
Anderlecht
34
15
13
6
51-34
+17
58
4
Genk
34
16
8
10
67-48
+19
56
5
KV Oostende
34
15
8
11
49-41
+8
53
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Club Brugge
Meer over Club Brugge
Meer N. Lang
Meer over N. Lang
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.