Komst van João's drijft Garçia naar uitgang bij Barcelona

Reacties

Eric García speelt de rest van het seizoen op huurbasis voor Girona. Die club huurt de 22-jarige verdediger van Barcelona, dat hem moest lozen om aan de Financial Fair Play-regels te kunnen voldoen.

Komst van João's drijft Garçia naar uitgang bij Barcelona
© Pro Shots

Het werd vrijdag een drukke Deadline Day bij Barcelona, dat al de hele zomer gebonden is aan strenge financiële regels. Zodoende was het niet zomaar mogelijk om João Félix en João Cancelo binnen te hengelen, ook niet op huurbasis. Félix kwam over van Atlético Madrid en Cancelo werd gehuurd van Manchester City.

Dat had volgens Spaanse media echter tot gevolg dat Barça ook afscheid moest nemen van een speler, om er zo voor te kunnen zorgen dat Félix en Cancelo ingeschreven konden worden in La Liga. García is het kind van de rekening geworden. Hij speelt dit seizoen voor Girona, waar hij ploeggenoot wordt van Daley Blind.

García komt uit de jeugdopleiding van Barcelona, tevens de stad waar hij werd geboren. De verdediger stapte op jonge leeftijd over naar Manchester City en keerde twee jaar geleden terug. Hij kwam tot zeventig optredens in de hoofdmacht van Barça, waar hij nog drie jaar vastligt.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Eric García
Meer over Eric García
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.