Kind van de rekening García koestert geen wrok na Barcelona-exit

Reacties

Eric García rekent op een nieuwe kans bij Barcelona. De verhuurde verdediger presteert na zijn pijnlijke vertrek uit Camp Nou uitstekend bij Girona. Met de kleinere Catalaanse club blijft hij Barça tot nu toe zelfs voor.

Kind van de rekening García koestert geen wrok na Barcelona-exit
© Pro Shots

Het was toch ronduit opvallend dat Barcelona op 1 september een negentienvoudig Spaans international op huurbasis liet vertrekken. Het had alles te maken met de financiële problemen bij de topclub. Een vertrek van García was niet gepland, maar was nodig om in de salarishuishouding ruimte te maken voor de komst van João Félix en João Cancelo.

'Tot en met de donderdag was de situatie nog zo dat ik niet zou vertrekken', blikt García in gesprek met Marca terug op de laatste week van de transferperiode. 'Op de vrijdag veranderde alles plotseling. Ik had al met de coach gesproken en besloten dat ik zou blijven.'

García kreeg na zijn vertrek berichtjes van Cancelo, met wie hij samenspeelde bij Manchester City. 'We hebben elkaar gesproken en gaan nog een keer wat eten. Ik heb nog veel contact met jongens bij Barcelona, met name met João, Ferran Torres, Gavi, Pedri en Sergi Roberto. Het zijn mijn vrienden. João is ook een speler met geweldige kwaliteiten. Ik ben als vriend erg blij voor hem.'

Voor García was het duidelijk dat áls hij moest vertrekken, dat dat op huurbasis naar Girona zou zijn. De filosofie bij de club die nu zo verrassend tweede staat in La Liga sprak hem aan, het streven naar een aanvallende speelstijl en opbouwen van achteruit. Het aantrekken van Daley Blind in de voorbije transferperiode sloot ook aan op die nadrukkelijke wens die er is bij de club die deel uitmaakt van de City Football Group.

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
33
26
6
1
71-22
+49
84
2
Barcelona
33
22
7
4
68-39
+29
73
3
Girona
33
22
5
6
69-40
+29
71
4
Atlético Madrid
33
20
4
9
62-39
+23
64
5
Athletic de Bilbao
34
17
10
7
55-33
+22
61
* Actueel tot en met 3 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.