Komst Pellegrini uitstel van executie voor doelman Hart

Manager Manuel Pellegrini van Manchester City zegde vorige week het vertrouwen in zijn doelman Joe Hart op door hem naar de bank te degraderen. Daarmee is de Chileen de tweede manager op rij die het niet meer in Hart ziet zitten, want ook zijn voorganger Roberto Mancini was van plan Hart te vervangen.

Komst Pellegrini uitstel van executie voor doelman Hart

Mancini was afgelopen seizoen al zo goed als rond met de beoogde opvolger van Hart, sluitpost Asmir Begovic van Stoke City. 'Alles was bijna in kannen en kruiken', onthult Begovic. Stoke anticipeerde zelfs al op het vertrek van zijn doelman door in de winter alvast een vervanger te strikken in de persoon van eenmalig Engels international Jack Butland van Birmingham City.

De overgang viel echter in het water doordat Mancini in mei werd ontslagen. 'Dat was de belangrijkste oorzaak voor het niet doorgaan van de transfer', beaamt Begovic. De 26-jarige international van Bosnië-Herzegovina is daardoor dit seizoen nog steeds speler van Stoke, waar hij afgelopen weekend opzien baarde door tegen Southampton (1-1) in de eerste minuut van de wedstrijd te scoren met een verre uittrap. Begovic' verwachte opvolger Butland (20) nam het spektakel vanaf de reservebank waar.

Harts periode als eerste doelman van City kwam ondanks het uitblijven van de extra concurrentie vorige week alsnog ten einde, want vanwege zijn matige prestaties geeft Pellegrini sindsdien de voorkeur aan de Roemeen Costel Pantilimon (26). De Oost-Europeaan staat ook dinsdagavond weer onder de lat bij City, dat in de Champions League thuis speelt tegen CSKA Moskou.

'Of ik nu verwacht alsnog naar City te vertrekken? Of de onderhandelingen tussen de clubs nog gaande zijn weet ik niet, maar voor mij is het beter om dit seizoen af te maken bij Stoke. Ik wil volgend jaar namelijk basisspeler zijn op het WK', besluit Begovic.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen