Reeks Hart in gevaar door dip: 'Pantilimon is uitstekend'

Vanwege zijn wisselvallige prestaties dit seizoen staat de basisplaats van doelman Joe Hart bij Manchester City onder druk. Manager Manuel Pellegrini hintte woensdag na de zege op Newcastle United (2-0 na verlenging) in de League Cup op de keeperswissel bij City.

Reeks Hart in gevaar door dip: 'Pantilimon is uitstekend'

Daardoor dreigt voor Hart (26) een einde te komen aan een bijzonder indrukwekkende reeks voor Man City. Sinds de Engelse international medio 2010 tot eerste doelman werd verkozen, speelde hij 123 competitiewedstrijden op rij. Zijn stand-in Costel Pantilimon (26, links op de foto met Hart), die medio 2011 werd aangetrokken, moest zich daardoor tevreden stellen met incidentele optredens in de verschillende Engelse bekertoernooien.

Aan die tot voor kort rotsvaste rolverdeling zou weleens een einde kunnen komen, want door zijn onzekere optredens dit seizoen is Pellegrini gaan twijfelen aan Hart. De Chileen erkende na het treffen met Newcastle, waarin Pantilimon keepte, dat hij niet weet welke doelman hij zaterdag tegen Norwich City kiest. 'We gaan er goed over nadenken. Wie er ook speelt: beide keepers hebben onze volledige steun', aldus de City-manager.

De 2,02 meter lange Pantilimon maakte tegen Newcastle een sterke indruk op Pellegrini. 'Het is voor hem erg belangrijk dat hij de nul heeft weten te houden. Hij is een uitstekende doelman waar ik en het elftal volledig op kunnen vertrouwen. Ik ben erg blij dat we deze wedstrijd hebben gewonnen. Donderdag gaan we over de opstelling tegen Norwich praten.'

De keuze voor Pantilimon kan niet los worden gezien van de verrichtingen van zijn concurrent. Afgelopen weekend leidde een fout van Hart de 2-1 nederlaag van City bij Chelsea in. De sluitpost kende eerder dit seizoen ook al enkele zwakke optredens, waaronder tegen Cardiff City en Aston Villa. City verloor die wedstrijden allebei met 3-2.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen