Hodgson vertrouwt op Hart: 'Ben nog nooit teleurgesteld'

Roy Hodgson, bondscoach van Engeland, heeft Joe Hart ondanks de kritiek geselecteerd voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Montenegro en Polen. Ook Wayne Rooney kreeg een oproep.

Hodgson vertrouwt op Hart: 'Ben nog nooit teleurgesteld'

Manchester City-keeper Hart (foto) maakt deel uit van de selectie van de Engelsen. Woensdagavond verloor City in eigen huis van Bayern München (1-3) en het keeperswerk van de 26-jarige international liet het nodige te wensen over bij de treffers van Franck Ribéry en Arjen Robben.

'Maar dat maakt mij niet uit', constateerde Hodgson bij de persconferentie na het bekendmaken van de selectie. 'Joe Hart is voor mij de nummer één. Ook omdat hij mij in al die tijd nog nooit heeft teleurgesteld.'

Assistent-trainer Gary Neville liet zich woensdagavond nog kritisch uit over de tegendoelpunten die Hart kreeg in het duel met Bayern. Volgens de oud-speler van Manchester United waren de doelpogingen van Ribéry en Robben namelijk houdbaar.

Rooney
Rooney kampte met een scheenbeenblessure die hij opliep tijdens een training van Manchester United. Daardoor was hij ook niet inzetbaar voor United in de Champions League-wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk (1-1). Toch heeft Hodgson hem opgeroepen voor de duels van volgende week met Montenegro en Polen.

Met zestien punten gaat Engeland aan de leiding in Groep H en kan in de twee thuiswedstrijden op het eigen Wembley een ticket voor het WK 2014 in Brazilië veiligstellen. Oekraïne en Montenegro volgen met vijftien punten, terwijl Polen dertien punten heeft overgehouden aan de acht WK-kwalificatiewedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen