'City speelde erg slecht en Bayern, zoals altijd, erg goed'

Manchester City-trainer Manuel Pellegrini was geschrokken van het spel van zijn ploeg in de Champions League-wedstrijd tegen Bayern München. City kreeg in eigen huis met 3-1 klop en werd een uur lang volledig weggespeeld.

'City speelde erg slecht en Bayern, zoals altijd, erg goed'

'Wij speelden erg slecht en Bayern, zoals altijd, erg goed', luidde de korte maar duidelijke analyse van de zestigjarige Chileen. 'Dit was een belangrijke wedstrijd voor ons. Misschien nog niet beslissend met het oog op kwalificatie voor de volgende ronde, maar het was wel belangrijk om te zien op welk niveau we zitten.'

Hij zal na afloop van de wedstrijd concluderen dat City, ondanks de vele investeringen die de club in de afgelopen jaren deed, nog ver verwijderd is van het niveau van Bayern München. De miljoenenploeg uit Manchester wist in de vorige twee deelnames nog nooit de groepsfase van de Champions League te overleven.

Pellegrini zag dat keeper Joe Hart er bij de doelpunten van Franck Ribéry (0-1) en Arjen Robben (0-3) niet goed uitzag, maar wilde daar niet te diep op ingaan. 'Natuurlijk maak ik me zorgen om de fouten, maar we speelden gewoon tegen een erg goed team. Verder zal ik het intern met de spelers bespreken.'

Wel wilde hij zelf in de spiegel kijken wat betreft de gekozen tactiek. Zo koos hij ervoor om de aan de bal ijzersterke David Silva pas laat in te brengen. 'Ik denk altijd veel na, zowel voor als na wedstrijden', legde Pellegrini uit. 'Toen Silva erin kwam, kwamen we meer in balbezit, maar hij kon maar twintig minuten in actie komen. Ik dacht dat dit de beste manier was om te spelen. Na deze wedstrijd kun je misschien concluderen dat dat niet zo was', toonde hij zich eerlijk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen