'Pep Guardiola heeft van Bayern een superteam gemaakt'

Bayern München-trainer Pep Guardiola had zijn ploeg woensdagavond ruim een uur lang een galavoorstelling zien geven op bezoek bij Manchester City. Hij was uiteraard blij met de 3-1 overwinning, maar vooral met het vertoonde spel. Uli Hoeness zag Bayern München beter dan ooit spelen.

'Pep Guardiola heeft van Bayern een superteam gemaakt'

'We waren beter en hebben gewonnen, maar de manier waarop we dat hebben gedaan was bijzonder. Ik ben een gelukkig man dat ik deze geweldige spelers mag trainen', loofde Guardiola zijn manschappen, die met kort combinatievoetbal heer en meester waren in het City of Manchester Stadium.

Ondanks de oorwassing wilde Guardiola de overklaste tegenstander nog wel even een hart onder de riem steken. 'Ik heb het gisteren al gezegd en de wedstrijd heeft daar niets aan veranderd: City gaat zich kwalificeren voor de volgende ronde en zal daarin voor iedereen een lastige tegenstander zijn.'

Wat ongetwijfeld meespeelt bij die constatering is dat City in Groep D behalve Bayern moet afrekenen met CSKA Moskou en Viktoria Plzen. Tijdens de eerste speelronde won City al met 3-0 in Plzen, waardoor CSKA na de 3-2 zege op de Tsjechen van woensdagavond de voornaamste concurrent van de Engelse miljoenenploeg lijkt.

Waar Guardiola zijn spelers én de tegenstander dus een pluim gaf, mocht hij zelf de complimenten van voorzitter Uli Hoeness in ontvangst nemen. De voormalige Duitse international zag voor het eerst dat Bayern door Guardiola daadwerkelijk naar een hoger plan werd getild. 'Ik heb tachtig minuten voetbal gezien zoals ik dat nog nooit eerder heb gezien. We hadden al een geweldig team, maar nu is Bayern een superteam. Het verschil? Pep Guardiola.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen