Anderlecht heeft geen bittere nasmaak overgehouden aan de eerste ontmoeting met Vitesse. Trainer Vincent Kompany bekeek het spektakelstuk in Brussel van de positieve kant.

Anderlecht
3 - 3
Vitesse
Vitesse

Ondanks de gemiste uitgelezen kans om op de valreep de zege te grijpen wilde Kompany niet spreken van een deceptie. 'Natuurlijk is het jammer dat Lior Refaelov die penalty mist, maar er is niets gewonnen of verloren', zei de Anderlecht-trainer na het 3-3 gelijkspel. 'Ik onthoud het positieve: onze start, onze reactie na de achterstand en de vele kansen. We schoten zestien keer op doel, waarvan tien keer tussen de palen.'

Anderlecht schoot uit de startblokken. 'We zijn deze wedstrijd gewoon met 200 kilometer per uur begonnen. We wilden Vitesse niet te veel in balbezit laten. De perfecte wedstrijd kunnen we nog niet spelen. Die druk kunnen we – zonder automatismen – nog geen negentig minuten volhouden. Ook in de tweede helft hadden we onze momenten. Het was niet allemaal Vitesse boven.'

Kompany herhaalde zich gelukkig te prijzen dat de uitdoelpunten niet meer dubbel tellen in de Europese toernooien. 'Het is dankzij die weggevallen regel dat we dit soort wedstrijden krijgen. Het was een echte rollercoaster, we willen dit soort avonden vaker meemaken. Volgende week zal Vitesse de steun hebben van het publiek, maar wij zullen strijden.'