Bazoer na spektakelstuk: 'Ik weet niet of ik blij of teleurgesteld moet zijn'

Het spektakelstuk Anderlecht-Vitesse kende geen winnaar (3-3). Alhoewel, het (neutrale) publiek mocht zich de grote winnaar noemen. 'Voor dit soort wedstrijden speel je voetbal', reageerde trainer Thomas Letsch.

Anderlecht
Anderlecht
3 - 3
Vitesse
Vitesse

De Duitse oefenmeester had genoten. 'Van de wedstrijd, van de entourage, van alles eigenlijk. Alleen niet van de drie tegengoals, dat is wat veel.' Letsch zag dat zijn ploeg zich knap terugvocht in de wedstrijd. ‘Dat heb ik na afloop op het veld ook gezegd. Trots op de strijd, trots op de ploeg, trots op de wedstrijd die we speelden.' Letsch zag met name dat Vitesse voetballend weer wat weg had van het Vitesse dat vorig seizoen indruk maakte. 'Aan de bal vond ik het prima, voor rust hadden we moeite met de beweeglijkheid van hun spelers. We kregen daar op het middenveld geen grip op. Ik heb daarop gereageerd door Yann Gboho op het middenveld iets anders te laten spelen. Met Nikolai Frederiksen iets dieper voorin. Dat pakte goed uit, na rust hadden we veel meer controle.'

Verdediger Eli Dasa noemde de 3-3 teleurstellend. 'Ik kan nooit tevreden zijn na een gelijkspel. Ook niet als we gelijkspelen omdat de tegenstander een strafschop mist in blessuretijd.' De Israëlische rechtsback hoorde pas op de wedstrijddag dat hij in de basis zou starten. 'Door de blessure van Million Manhoef. Ik was er klaar voor, ik kon negentig minuten spelen. In dit soort wedstrijden voel je de vermoeidheid ook niet. Je gaat door tot de laatste minuut, je moet alles geven. Dit zijn heerlijke wedstrijden om te spelen. Het geluid om je heen, waardoor je elkaar haast niet kunt coachen. Dan moeten de ervaren spelers opstaan en de boel aansturen. Dat was voor rust even lastig.'

De wonderschone goal van Dasa gaf Vitesse het vertrouwen dat er wat mogelijk was. 'Ik zag de bal vallen en dacht niet na. Hij kan ook zo maar de tweede ring in vliegen, maar ik raakte hem heel lekker. Heel fijn, zeker ook nadat ik een tijd afwezig was. We kregen daarna meer controle en in de tweede helft waren we zelfs de betere ploeg denk ik.'

Bazoer
Riechedly Bazoer sprak van gemengde gevoelens. 'Ik weet eigenlijk niet of ik nu blij of teleurgesteld moet zijn', erkende hij. 'Op basis van de eerste helft misschien opgelucht, maar na rust hebben we het in handen en krijgen we een late gelijkmaker tegen. En dan nog die strafschop … Ik weet het echt niet. Laten we maar zeggen dat het een goede uitslag is om thuis met het publiek er achter er nog een keer vol voor te gaan. We zijn net halverwege, dit is nog niet beslist.'

Bazoer zag ook dat Vitesse na rust beter uit de verf kwam. 'Voor rust verdedigden we niet kort genoeg, het moet scherper. Die spelers bewogen tussen de linies, daar hadden we moeite mee. We moesten er korter op zitten. Aan de bal was het goed, op het einde iets minder misschien.'