Kökçü mist De Klassieker na kaart tegen PEC Zwolle

Reacties

Feyenoord zal het volgende week zondag zonder de belangrijke Orkun Kökçü moeten doen in De Klassieker. De middenvelder kreeg een gele kaart in de wedstrijd tegen PEC Zwolle en is daardoor automatisch geschorst voor het duel met Ajax.

Kökçü mist De Klassieker na kaart tegen PEC Zwolle
© Pro Shots
PEC Zwolle
PEC Zwolle
1 - 2
Feyenoord
Feyenoord

Enkele minuten na rust ging het mis voor Kökçü, die een overtreding maakte op Kenneth Paal om een counter eruit te halen. Scheidsrechter Martin van den Kerkhof was onverbiddelijk en toonde Kökçü de gele kaart. De international van Turkije was dit seizoen in de Eredivisie rechtstreeks betrokken bij veertien doelpunten, alleen teamgenoten Guus Til en Bryan Linssen waren bij meer goals betrokken.

Bij Feyenoord waren er rondom het duel met PEC meer personele problemen, keeper Justin Bijlow was niet fit genoeg om in actie te komen in Overijssel. Trainer Arne Slot verwacht dat de kwetsuur niet ernstig is.

Ajax, dat vrijdagavond al in actie kwam tegen SC Cambuur (2-3), kwam ongeschonden uit de strijd in Leeuwarden. Alleen spits en Eredivisie-topscorer Sébastien Haller kreeg geel tegen SC Cambuur, maar hij stond niet op scherp.

Ajax
Ajax
3 - 2
Feyenoord
Feyenoord
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.