Kogel door de kerk: Dessers heeft droomtransfer naar Genk te pakken

Reacties

Cyriel Dessers vervolgt zijn loopbaan bij RC Genk. De 25-jarige spits van Heracles Almelo tekent voor vier seizoenen bij de nummer zeven van België. Met de transfersom is ruim vier miljoen euro gemoeid.

Kogel door de kerk: Dessers heeft droomtransfer naar Genk te pakken
© Pro Shots

Begin deze week kwam er een einde aan de wekenlange onderhandelingen tussen Heracles en Genk. Nadat eerdere gesprekken niks opleverden, kwam een transfer vorige week in een stroomversnelling terecht. Dinsdag werden de laatste plooien gladgestreken.

Zodoende krijgt Dessers de droomtransfer waar hij zo naar verlangde. In zijn jeugd was hij fan van Genk en bovendien ziet hij het als een goede tussenstap naar een Europese topcompetitie. De gedeeld topscorer van de Eredivisie wilde zijn uitstekende seizoen verzilveren. Waar Heracles afgelopen winter een mogelijke transfer naar het Italiaanse SPAL en het Spaanse Celta de Vigo nog blokkeerde, stemde het nu wel in met een vertrek.

De transfersom, ruim vier miljoen euro, betekent de absolute hoofdprijs voor de spits die nog maar tot 2022 onder contract stond én voor een habbekrats werd opgehaald in Utrecht. Heracles betaalde vorig jaar zomer maar een paar ton voor de spits die op een zijspoor was beland bij FC Utrecht. Destijds bewandelde Adrián Dalmau de omgekeerde route.

Zo komt er een einde aan vier seizoenen in Nederland voor Dessers. In het seizoen 2016/17 maakte hij naam bij NAC Breda door 22 keer te scoren in 36 wedstrijden. Het leverde hem een transfer op naar FC Utrecht. In de Domstad scoorde hij in zijn eerste seizoen nog negen keer in 29 wedstrijden, in het tweede jaar bleef de teller mede door blessures staan op drie doelpunten in elf wedstrijden.

Voor Heracles betekent het na het vertrek van Lennart Czyborra, die afgelopen winter naar Atalanta Bergamo vertrok, de volgende miljoenendeal.

Bekijk hier alle zomertransfers in de Eredivisie:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer C. Dessers
Meer over C. Dessers
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.