Koeman geeft uitleg over sterk gewijzigde opstelling

Reacties

Bondscoach Ronald Koeman heeft maandagavond de acht wijzigingen in zijn basisopstelling verklaard. Onder anderen Ruud Vormer en Marten de Roon hebben een basisplaats tegen Italië (aftrap 20.45 uur).

Koeman geeft uitleg over sterk gewijzigde opstelling

'Ik kende Ruud van mijn periode bij Feyenoord en je ziet dat hij zich ontwikkeld heeft', verklaart Koeman tegenover FOX Sports de keuze voor Vormer. 'Hij speelt bij Club Brugge op een iets andere positie dan destijds bij Feyenoord, iets aanvallender. Ik denk dat deze positie goed past bij zijn kwaliteiten', aldus de bondscoach.

'We zijn nog steeds dingen aan het uitproberen. We weten met Donny van de Beek en met Davy Pröpper wat we hebben. Dat is de toekomst. Maar als ik alles wil zien moet ik daar ook beslissingen in nemen', vertelt Koeman, die liefst acht andere spelers opstelt in Turijn dan in het oefenduel met Slowakije van donderdag.

'Ik vond dat we de vorige wedstrijd te weinig druk op de bal hadden. Er miste een stukje agressiviteit. De Roon is een speler die dat brengt. Het zal iets anders zijn dan Pröpper, maar met Vormer en Wijnaldum erbij vind ik dat we genoeg voetbal hebben. Dan heeft De Roon een rol in het brengen van een stukje agressiviteit en het geven van druk op de bal, dat vond ik met name zeer matig tegen Slowakije.'

Om 20.45 uur is de aftrap van de vriendschappelijke interland tussen Italië en Oranje.

'Vormer heeft basisplaats echt afgedwongen bij Koeman'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.