Koeman en Van Dijk stemden namens Nederland niet allebei op Messi

Reacties

Ronald Koeman en Virgil van Dijk brachten namens Nederland de stemmen uit voor de Best FIFA Men's Player 2023 Award, maar zij zaten niet op één lijn. De bondscoach van het Nederland elftal vond Erling Haaland de beste van 2023, terwijl de captain van Oranje op Lionel Messi heeft gestemd.

Koeman en Van Dijk stemden namens Nederland niet allebei op Messi
© Pro Shots

Bij de verkiezing van Speler van het Jaar mogen de bondscoaches en aanvoerders van elk land stemmen op hun topdrie. Van Dijk heeft er namens Nederland aan bijgedragen dat Messi werd verkozen tot de beste van 2023. Hij zette de Argentijn op één, Haaland op twee en Kevin De Bruyne op drie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Koeman heeft zijn stemmen anders verdeeld. Hij vond Haaland de beste van het afgelopen kalenderjaar. Kylian Mbappé was de nummer twee van onze bondscoach en pas op nummer drie had hij Messi staan. Bij de keepers koos Koeman voor Ederson Moraes, Thibaut Courtois en Marc-André ter Stegen. Van Dijk ging voor Ederson, Ter Stegen en André Onana.

Beste coach
Bij de beste coach waren Van Dijk en Koeman het wel met elkaar eens en hebben ze dezelfde stemmen uitgebracht. Zij vonden Pep Guardiola, die de onderscheiding ook uiteindelijk kreeg, de beste trainer van 2023. Luciano Spalletti stond bij beiden op twee en Xavi op drie.

Bij de vrouwen mocht Andries Jonker stemmen op de beste vrouwelijke speelster. Hij koos voor Aitana Bonmatí op één, Lindsey Horal op twee en Sam Kerr op drie. Captain Sherida Spitse had Bonmatí, Jennifer Hermoso en Horan van één naar drie. Beiden vonden Sarina Wiegman de beste coach. Zij vestigde een record met haar vierde uitverkiezing tot Coach van het Jaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.