FIFA kroont Guardiola na ongekend succesjaar met Manchester City

Reacties

Pep Guardiola is voor de tweede keer in zijn loopbaan verkozen tot Beste Trainer ter Wereld. De 52-jarige Catalaan kreeg maandagavond de The Best-award uitgereikt na het winnen van de treble met Manchester City.

FIFA kroont Guardiola na ongekend succesjaar met Manchester City
© Pro Shots

Guardiola was vanzelfsprekend de torenhoge favoriet van de genomineerden. Internazionale-trainer Simone Inzaghi en Napoli-kampioenenmaker Luciano Spalletti waren de andere twee finalisten, nadat Ange Postecoglou (kampioen met Celtic, nu Tottenham Hotspur) en Xavi (kampioen met Barcelona) eerder al waren afgevallen.

Guardiola, in 2021 en 2022 derde bij de verkiezing van de FIFA na het winnen van de landstitels met City, werd in 2011 ook al in het zonnetje gezet door de wereldvoetbalbond als Beste Trainer van het Jaar. Destijds was de Spaanse succestrainer kampioen geworden met Barcelona en had hij de Champions League gewonnen.

Afgelopen seizoen won Guardiola voor de tweede keer in zijn loopbaan de treble, nadat hij dat in 2009 ook al had geflikt met Barcelona. City won behalve de landstitel, de Champions League en de FA Cup dit seizoen ook nog de Europese Super Cup en het WK voor clubs. Alleen de League Cup ging afgelopen jaar aan de club voorbij.

Direct na het winnen richtte Guardiola zich in zijn speech complimenteus en in het Italiaans tot de collega's die hij versloeg. Bovendien bedankte hij de eigenaren en de clubleiding van Manchester City en zijn familie. 'En in het bijzonder mijn 92-jarige vader, ik ben zo blij dat hij erbij is vanavond. Zonder mijn familie en gezin was dit me allemaal nooit gelukt.'

Even later, kort na de bekendmaking van het wereldelftal, kreeg Guardiola de lachers op zijn hand toen hij antwoord moest geven welk team beter was: het Barcelona van 2009 waarmee hij ook de treble won of het City van nu? 'Fuck', zo luidde zijn antwoord, hetgeen tot een lachsalvo in de zaal leidde. 'Het zou in ieder geval een mooie wedstrijd zijn. Maar ik heb echt geen idee! Mijn Barcelona-team was ongelooflijk, maar dat is dit team ook. Deze gasten blijven seizoen na seizoen leveren en hebben nu de treble gewonnen. Met hen te mogen zijn is misschien wel de grootste award die ik kan krijgen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Pep Guardiola
Meer over Pep Guardiola
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.