Bijzonder: Messi en Haaland scoorden precies evenveel punten

Reacties

Lionel Messi werd maandagavond verrassend gekozen tot The Best FIFA Men's Player 2023. Het was een close call: Messi blijkt precies evenveel punten te hebben gescoord als Erling Haaland. De Argentijn won enkel omdat de aanvoerders van de nationale elftallen hem vaker bovenaan de stemlijst hadden gezet.

Bijzonder: Messi en Haaland scoorden precies evenveel punten
© Pro Shots

Messi, Haaland en Kylian Mbappé waren de laatste drie kanshebbers voor The Best FIFA Men's Player-award, de tegenhanger van de Ballon d'Or. Bondscoaches en aanvoerders van de nationale elftallen konden hun stem uitbrengen, evenals journalisten en supporters. De vier categorieën telden allemaal voor 25 procent mee. Op het stembiljet moest een topdrie worden ingevuld.

De bondscoaches en journalisten vonden dat Haaland de prijs had moeten winnen; de aanvoerders en supporters kozen voor Messi. De Noor en de Argentijn eindigden bij het optellen van alle stemmen allebei op 48 punten. In het reglement staat dat bij een gelijke stand wordt gekeken naar welke speler het vaakst vijf punten heeft gekregen van de aanvoerders van de nationale ploegen. En dat bleek Messi te zijn.

Zodoende werd Messi voor de derde keer in zijn loopbaan gekozen tot The Best FIFA Men's Player. De aanvaller heeft verder acht Ballon d'Ors op zijn palmares staan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.