KNVB vindt beoogde nieuwe bondsvoorzitter bij Amsterdamse politie

Reacties

Frank Paauw (65) wordt normaal gesproken de nieuwe bondsvoorzitter van de KNVB. Op donderdag 28 maart wordt er gestemd over de kandidatuur van Paauw. Dat lijkt een formaliteit te worden: de KNVB maakt in de mededeling geen melding van eventuele tegenkandidaten.

KNVB vindt beoogde nieuwe bondsvoorzitter bij Amsterdamse politie
© Pro Shots

Paauw, sinds 2019 werkzaam als korpschef van de Amsterdamse politie, gaat in Zeist Just Spee opvolgen. Spee legt zijn taken bij de bond neer om gezondheidsredenen, het is de bedoeling dat Paauw hem per 1 juni 2024 opvolgt. Tot die tijd wordt het takenpakket van Spee waargenomen door Marianne van Leeuwen (directeur betaald voetbal) en Jan Dirk van der Zee (directeur amateurvoetbal).

Hij krijgt de goedkeuring van een selectiecommissie, waarin veel geledingen van het Nederlandse voetbal vertegenwoordigd zijn. Paauw wordt geprezen zijnde 'gepokt en gemazeld als leider in een buitengewoon complex, maatschappelijk uiterst relevant krachtenveld', en ook zijn betrokkenheid bij de maatschappij kan rekenen op de goedkeuring van de selectiecommissie.

'Veel van de thema’s die bij de KNVB aan de orde komen, liggen hem na aan het hart. Bij de politie is hij onder andere overkoepelend portefeuillehouder voetbal/evenementen. En vanuit zijn professie heeft Frank Paauw ook internationaal bij UEFA een netwerk opgebouwd. Bovendien is hij zelf nog altijd actief als voetballer bij de veteranen van Graaf Willem II – VAC in Den Haag', valt te lezen op de KNVB-website.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.