KNVB geeft uitleg over aanpassen play-offs om Europees voetbal

Reacties

De KNVB heeft tekst en uitleg gegeven over het besluit om de play-offs om Europees voetbal aan te passen. Vanaf komend seizoen worden de halve finale en finale niet over twee wedstrijden gespeeld, maar over één.

KNVB geeft uitleg over aanpassen play-offs om Europees voetbal
© Pro Shots

Jan Bluyssen, manager competitiezaken van de KNVB heeft aan ESPN een verklaring gegeven voor dat besluit. 'We zien dat de animo bij de halve finale qua publiek wat minder is. Dat is een reden om te zeggen: laten we het spannender maken. In plaats van een uit- en thuiswedstrijd doen we één halve finale en dan laten we de winnaars direct zondag in de finale tegen elkaar spelen. Dat is meteen allesbeslissend.'

Er speelt echter nog een tweede argument mee in de besluitvorming. 'Daarnaast verhoogt het ook de kans dat het best geklasseerde team in de competitie ook daadwerkelijk het ticket voor de Europese deelname pakt. Dit is niet iets wat we als KNVB zelf beslissen. We komen met een idee, dat leggen we aan de clubs voor en daarvan wordt gezegd: goed idee, laten we dat doen.' Het hoogst geklasseerde team speelt altijd thuis.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De KNVB heeft dit plan ook voorgesteld aan de clubs bij de play-offs om promotie/degradatie, maar daar wordt komend seizoen nog 'gewoon' met een tweeluik gewerkt. 'Bij die clubs hebben we ook geïnventariseerd, maar die clubs zeggen dat dat de mooiste wedstrijden zijn en daar willen ze niet aan tornen.'

Bekijk hier het conceptprogramma voor het nieuwe Eredivisie-seizoen. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.