Play-offs om Europees voetbal over één wedstrijd gespeeld

Reacties

De halve finales en de finale van de play-offs om Europees voetbal gaan in het nieuwe seizoen over één wedstrijd. Dat is gebleken bij de bekendmaking van het conceptprogramma voor de Eredivisie.

Play-offs om Europees voetbal over één wedstrijd gespeeld
© Pro Shots

De laatste keer dat de wedstrijden in de play-offs geen return hadden was twee jaar geleden. Dit was toen besloten vanwege corona. In de twee seizoenen hierna waren er 'gewoon' heen- en terugwedstrijden, maar daar komt dus weer verandering in. De KNVB meldt niet waarom dit is besloten; het lijkt een kwestie van tijdsdruk. Volgend jaar is er in de zomer immers een EK.

Het reguliere Eredivisie-seizoen eindigt op zondag 19 mei. Op donderdag 23 mei worden de twee halve finales in de play-offs gespeeld en op zondag 26 mei de finale. De wedstrijden in de play-offs om promotie/tegen degradatie worden overigens wel gewoon over twee duels gespeeld.

De winterstop gaat in na de zestiende speelronde, die eindigt op zondag 17 december. Het seizoen gaat dan op vrijdag 12 januari weer verder. Om op voorhand rekening te houden met goede prestaties van Nederlandse deelnemers aan de Europese toernooien, is speelronde 33 nu vastgesteld op 16.45 uur. In een later stadium kan bepaald worden dat de wedstrijden, die in de voorlaatste speelronde allemaal op hetzelfde moment beginnen, worden verzet naar 14.30 uur.

Doordat Ajax meedoet aan de play-offs voor een plek in de Europa League wordt de Eredivisie-wedstrijd van de recordkampioen in speelronde drie verplaatst naar woensdag 27 september. Dat geldt ook voor de wedstrijden van AZ, FC Twente en mogelijk PSV, die mogelijk ook Europese play-offs spelen.

Naar aanleiding van de prestaties van de deelnemers aan Europees voetbal in de voorrondes (Ajax, AZ, PSV, FC Twente) en de loting voor de groepsfase van de Champions League (Feyenoord) wordt eind augustus het Eredivisie-programma afgestemd op hun Europese programma. Uiterlijk 8 september worden ook de speelrondes tot de winterstop waar nodig in speeldag en/of aanvangstijd aangepast, in de tweede helft van december gebeurt dat voor de competitie vanaf speelronde 21 tot en met 32.

Bekijk hier het conceptprogramma voor het nieuwe Eredivisie-seizoen. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.