KNVB geeft duidelijkheid: gestaakt duel Vitesse-Sparta moet uitgespeeld worden

Het competitieduel tussen Vitesse en Sparta Rotterdam, dat afgelopen vrijdag werd gestaakt, moet uitgespeeld worden. Dat heeft de KNVB bekendgemaakt. Dat betekent dat Sparta voor ruim zes minuten naar Arnhem moet afreizen, om daar zijn 0-1 voorsprong te verdedigen.

Vitesse
Vitesse
0 - 1
Sparta Rotterdam

Bij de opening van de 25ste speelronde in de Eredivisie ging het vlak voor tijd mis in Arnhem. Een toeschouwer kwam het veld op om de confrontatie te zoeken met Sparta-doelman Maduka Okoye, die in de extra tijd werd geraakt door een voorwerp dat werd gegooid vanaf de tribune. Ook ontplofte er een vuurwerkbom vlak naast een cameraman van ESPN.

De competitiewedstrijd werd in blessuretijd, bij een 0-1 voorsprong voor Sparta, gestaakt door scheidsrechter Rob Dieperink. Het bestuur betaald voetbal moest hierna beslissen wat er met het restant van de wedstrijd zou gebeuren. Een van de opties was dat de tussenstand als eindstand zou worden genoteerd, het scenario waar Sparta op hoopte. Er is echter besloten dat de wedstrijd uitgespeeld moet worden. Hier moet nog een datum voor gevonden worden: wel is al bekend dat het restant van het duel zonder publiek zal worden afgewerkt.

Aankomende zaterdag neemt Sparta het in eigen huis op tegen Go Ahead Eagles. Een dag later, op zondag, speelt Vitesse uit tegen Heracles Almelo.