KNVB en grote clubs pakken door met onderzoek naar BeNeLiga

Reacties

De KNVB heeft besloten het volgende hoofdstuk van het onderzoek naar de BeNeLiga te starten. De resultaten tot nu toe hebben het potentieel bevestigd volgens de Nederlandse voetbalbond.

KNVB en grote clubs pakken door met onderzoek naar BeNeLiga
© Pro Shots

Het consultancy bedrijf Deloitte voert de opdracht namens de KNVB uit. Het proces is gestart nadat de grootste vijf clubs uit België (AA Gent, Club Brugge, RC Genk, Anderlecht en Standard Luik) net voor de zomer bij elkaar zaten met de grootste zes clubs (Ajax, AZ, FC Utrecht, Feyenoord, PSV en Vitesse) van Nederland. Bij die bijeenkomst werden de mogelijkheden besproken om de kloof met de grootste vijf Europese competities te verkleinen.

Volgens zowel de KNVB als de Belgische voetbalbond hebben de eerste resultaten bevestigd dat de nieuwe BeNeLiga 'potentieel significant waardeverhogend is'. Er is daarom voldoende vertrouwen om over te gaan naar de tweede fase van het onderzoek. Nu wordt gekeken naar het competitieformat, de effecten ervan op de Belgische en Nederlandse competitie en de impact per club.

De voorzitter van Club Brugge vertelde onlangs al zeker te weten dat er snel een BeNeLiga komt. Wanneer de tweede fase van het onderzoek klaar is, is nog niet bekend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.