Voorzitter Club Brugge weet het zeker: 'BeNeliga komt er binnen drie jaar'

Reacties

Bart Verhaeghe verwacht dat de knoop over een mogelijke BeNeliga snel wordt doorgehakt. Dat voorspelt de Club Brugge-voorzitter in gesprek met Le Monde.

Voorzitter Club Brugge weet het zeker: 'BeNeliga komt er binnen drie jaar'
© Pro Shots

De gesprekken over een competitie met clubs uit Nederland en België gaan al jaren, maar er is ook veel weerstand tegen. Daardoor zijn de plannen altijd op de tekentafel blijven liggen, maar Verhaeghe verwacht dat daar snel verandering in komt. 'Deze week staat er een nieuwe vergadering op de planning. Daarna kan het snel gaan. Als de BeNeliga er volgend seizoen niet komt, gebeurt dat zeker in de twee seizoenen daarna', zegt hij stellig.

Verhaeghe legt uit waarom hij voorstander is van het concept. 'België is een klein voetballand met een beperkt budget. We willen graag de zesde competitie van Europa worden, maar om zover te komen, moeten we efficiënter met ons geld omgaan. Daarom zijn we met Nederland een competitie aan het uitwerken die aansluiting moet vinden bij Spanje, Engeland, Duitsland, Italië en Frankrijk. Met een gezamenlijke competitie hebben we een markt met 28 miljoen consumenten.'

Afgelopen zomer werd er voor het eerst een concrete stap gezet met een onderzoek naar de commerciële opbrengsten van een fusiecompetitie met de sterkste clubs uit Nederland en België. Elf betrokken clubs en beide nationale bonden gaven tijdens een vergadering in Eindhoven aan adviesbureau Deloitte de opdracht voor een eerste verkenning. Daarbij ging het puur om het in kaart brengen van de commercie. Het sportieve gedeelte werd nog buiten beschouwing gelaten.

Namens Nederland waren Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, Vitesse en FC Utrecht betrokken bij de besprekingen. De Belgen hadden Club Brugge, Standard Luik, RC Genk, AA Gent en Anderlecht afgevaardigd. SC Heerenveen-directeur Cees Roozemond sprak zich onlangs uit tegen de BeNeliga.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Club Brugge
Meer over Club Brugge
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.