Union-trainer spreekt keeper tegen na veelbesproken goal in Belgische topper

Reacties

Union Sint-Gillis-trainer Alexander Blessin gaat niet mee in het betoog van keeper Anthony Moris over zijn rol bij de openingsgoal van Club Brugge in de topper tegen Union Sint-Gillis. Mede door een ongelukkige actie van Moris gingen Les Unionistes zondag onderuit.

Union-trainer spreekt keeper tegen na veelbesproken goal in Belgische topper
© Pro Shots
Union Sint-Gillis
Union Sint-Gillis
1 - 2
Club Brugge
Club Brugge

Club Brugge kwam in Stade Joseph Marien in Brussel na 52 minuten nogal gelukkig aan de leiding. Moris wilde de bal snel uitschieten, maar raakte de dichtbij staande Hugo Vetlesen. De bal ging via de Noor in het doel, waarna de verontwaardigde keeper van Union zich bij de arbitrage beklaagde dat Vetlesen niet voldoende afstand hield.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Scheidsrechter Jasper Vergoote zag geen reden om het doelpunt af te keuren, tot verbazing van Moris. 'Ik vroeg nog aan de scheidsrechter: waarom telt dit doelpunt? Vetlesen gooit zich in de baan van de bal!', zei Moris tegen Sporza. 'Hij antwoordde mij dat Vetlesen twee meter van mij stond en toen zei hij dat er niets in het reglement staat dat zegt dat de goal afgekeurd zou moeten worden.'

'Vreemd, elke week zie je zulke fases afgekeurd worden. Ik begrijp het echt niet, maar ik zal het moeten accepteren', aldus de aanvoerder van Union. Trainer Blessin werd ook gevraagd naar het moment. 'Ik wil het er niet te veel over hebben. Het is heel moeilijk om te accepteren, maar het was gewoon een geldig doelpunt. Vetlesen stond ver genoeg en deed ook niet echt een beweging voorwaarts.'

Open strijd
Club Brugge won bij Union dankzij doelpunten van Vetlesen en Bjorn Meijer. De Jong Oranje-international maakte een kwartier voor tijd de 0-2. Club Brugge komt door de zege op twee punten van Anderlecht, de koploper in de Champions Play-offs van de Jupiler Pro League. 'Maar je kunt niet zes duels voor het einde over een titel spreken. Voor hetzelfde geld ziet het er over een week weer helemaal anders uit', zei Meijer over de titelkansen.

Ploeggenoot Hans Vanaken toonde zich dolgelukkig dat Club Brugge weer volop meedoet om de titel in België. 'Als je dit vier weken geleden had gezegd, had niemand je geloofd. Zo gaat dat nu eenmaal in de play-offs, hè', zei de aanvoerder van de Bruggelingen.

Topzes reguliere seizoen
Duels Punten
1. Union Sint-Gillis 30 70
2. Anderlecht 30 63
3. Antwerp 30 52
4. Club Brugge 30 51
5. Cercle Brugge 30 47
6. Genk 30 47
Topzes Champions Play-offs
Duels Punten
1. Anderlecht 4 38
2. Club Brugge 4 36
3. Union Sint-Gillis 4 35
4. Genk 4 34
5. Cercle Brugge 4 29
6. Antwerp 4 29
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.