Jarige Van Bommel leeft op: 'Voetbal niet zo slecht als wat de stand zegt'

Reacties

Antwerp-trainer Mark van Bommel, die vandaag zijn 47ste verjaardag viert, toonde zich zondag tevreden na de eerste zege van zijn formatie in de Champions Play-offs van de Jupiler Pro League. Cercle Brugge werd nipt verslagen.

Jarige Van Bommel leeft op: 'Voetbal niet zo slecht als wat de stand zegt'
© Pro Shots
Cercle Brugge
Cercle Brugge
0 - 1
Antwerp
Antwerp

Regerend Belgisch kampioen verloor sinds de start van de play-offs van Anderlecht, Genk en Club Brugge en moet titelprolongatie daardoor al uit het hoofd zetten. Met zes wedstrijden te gaan is het verschil met nummer één negen punten. Antwerp staat nog steeds zesde in de play-offs (met zes deelnemers) om de titel in België.

Op aangeven van Vincent Janssen maakte Chidera Ejuke (ex-SC Heerenveen) de winnende treffer tegen Cercle Brugge. 'De code van Cercle Brugge hebben we toch kunnen kraken', aldus Van Bommel, onlangs gelinkt aan een terugkeer bij AC Milan, in gesprek met Sporza.

De voormalig Oranje-international hoopt met Antwerp het seizoen alsnog in stijl te kunnen eindigen. 'Als je de drie wedstrijden die we verloren rustig bekijkt, dan was het voetbal niet zo slecht als wat de stand zegt', aldus Van Bommel, die bij Antwerp een contract heeft tot medio 2025.

Ook voormalig Ajacied Toby Alderweireld wil deze jaargang op een positieve manier afsluiten. 'Mentaal was het niet makkelijk om hierheen te komen met een 0 op 9. Maar we wisten wel waar de ruimte lag. Als je dat nog beter uitspeelt, win je 0-2 of 0-3. Goede drie punten erbij, maar we moeten niet naar de stand kijken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.